CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI; EYT NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerden gündemde olan ve milyonları ilgilendiren EYT düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi. EYT düzenlemesiyle ilgili detaylar haberimizde...

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI; EYT NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, milyonları ilgilendiren merakla beklenen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin detaylarını açıkladı.

"Bizden önceki dönemde 1999 eylül ayında yürürlüğe giren adımları dünyanın ve ülkemizin hakikatlerine uygun şekilde daha ileriye taşıdık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Prensip olarak 20 veya 25 yıl çalışmış kişinin çalıştığı süreden çok daha uzun bir dönem emekli maşı alacağı sistemin sürdürebilir olmadığına inanıyoruz. Geçmiş yıllarda bunun acısı çok yaşanmıştır. Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, Bağ-kur, emekli sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kıldıklarını belirterek, şunları söyledi: " Geçen hafta duyurdukları asgari ücret rakamının da bu iradenin bir tezahürü olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Bugün de 1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşıyla ilgili beklentilerini karşılayan adımın müjdesiyle kendilerine desteğimizi bir kez daha sergileme yoluna gidiyoruz. Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum." 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0