KUŞADASI FAY HATTI ÜSTÜNDE

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından hazırlanan 'Türkiye Diri Fay Haritasına göre Aydın fay üstünde yer alıyor. Aydın'daki ilçeler arasında Kuşadası da fay üstünde yer alıyor.

KUŞADASI FAY HATTI ÜSTÜNDE

Kahramanmaraş ve 10 ilde meydana gelen depremler sonucunda enkaz altında arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından 'Türkiye Diri Fay Haritası yenilendi. Haritaya göre, Türkiye'de 5.5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor.

Türkiye'de doğrudan diri fay üzerine oturan, 45 il alanı üzerinde 110 ilçe bulunuyor. Fay üstünde bulunan iller ise Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat’ın yanı sıra 110 ilçe de fay üzerinde. 

AFAD'ın yayınladığı fay hattı verilerine göre ise, Aydın'da da 10 ilçeden fay hattı geçiyor. Aralarında Kuşadası'nın da yer aldığı fay hattı geçen ilçeler şunlar; Bozdoğan, Germencik, İncirliova, Koçarlı, Köşk, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenihisar.

What's Your Reaction?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
2
wow
0