Uğur Şahin'den varyantla ilgili iç rahatlatan açıklama

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’den Omicron varyantı ile ilgili iç rahatlatan açıklama geldi. Omicron hakkında açıklama yapan Uğur Şahin, yeni varyant nedeniyle korku ve panik duymaya gerek olmadığını söyledi.

Uğur Şahin'den varyantla ilgili iç rahatlatan açıklama

Almanya’nın Mainz kentinde düzenlenen 25. Aydın Doğan Vakfı Ödül Töreni öncesi BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, gazetecilerle buluştu ve sorularını cevapladı.

KORKU VE PANİĞE GEREK YOK

Omicron hakkında konuşan Uğur Şahin, varyant hakkında kesin bir sonuca iki hafta sonra genel verileri topladıktan sonra varabileceklerini söyledi. Yeni varyant Omicron nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok diyen Uğur Şahin, “Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz." dedi.

KORUMA ORANI İYİ

Aşının iki düzeyde koruma sağladığını, birincisinin antikor ikincisinin ise de t-hücreleri denilen bağışıklık hücreleri olduğunu belirten Şahin, aşının ağır hastalık seyrine karşı koruma sağladığını söyledi. Ağır hastalıktaki koruma sağladığı için de aşının güven verdiğini belirten Şahin, üçüncü dozu olduktan sonra aşının oldukça iyi bir koruma sağlandığına emin olduklarını söyledi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0