COVİD-19 AŞILAMALARI HIZLANDI

Esma Gürsoy: Kırsal mahallelerdeki Covid-19 aşılamalarının yanı sıra önümüzdeki haftadan itibaren okullarımızda öğrencilere yönelik aşılama çalışmaları başlatacağız.

COVİD-19 AŞILAMALARI HIZLANDI

Söke İlçe Sağlık Müdürü Dr. Esma Gürsoy;

Covid-19 vakalarının ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de bir miktar yükseldiğini belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları doğrultusunda yeni bir çalışma takvimi belirlediklerini söyledi.  Dr. Esma Gürsoy konuyla ilgili verdiği bilgide “Söke İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak kırsal mahallelerde de gezici ekiplerimiz ile Covid-19 aşılamalarına başladık. Bugün (dün) Akçakaya ve Yeşilköy mahallelerinde Covid-19 aşılamaları gerçekleştirdik. Yarın (bugün) ise Argavlı Mahallesi’nde aşılama çalışmaları yapacağız. Önümüzdeki hafta Çavdar ve Güllübahçe gibi mahallelerde vatandaşların ayağına giderek aşılama çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.

12-18 yaş arasındaki öğrencilerin aşılamaları ile ilgili de bilgi veren Dr. Esma Gürsoy “Önümüzdeki haftadan itibaren ayrıca okullarımızda öğrencilerimize Covid-19 aşılamalarını başlayacağız. 12-18 yaş arasındaki öğrencilerimizi aşılama yapabilmek için ebeveynlerin Sağlık Bakanlığı’na başvurarak onay vermeleri gerekiyor. 12-18 yaş arasındaki aşılama oranını bizzat okullara giderek yapılan aşılama ile yükselteceğiz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın karantina süreleri ile ilgili yeni bir açıklama yaptığına dikkat çeken İlçe Sağlık Müdürü Dr. Esma Gürsoy “Covid-19 testi pozitif çıkanların karantina süresi 7 güne düşürüldü. 7 gün sonunda yapılan testte eğer test negatif çıkarsa karantina süresi sona erecek. Ayrıca eğer ikinci doz aşısını ve hatırlatma aşısını yaptıran temaslılar karantinaya alınmayacaklar. Bunun anlamı şu yani vatandaş kendisini koruyacak. Aşısını olacak, maskesini takacak, sosyal mesafeyi koruyacak, temizliğine dikkat edecek. Vatandaşlarımızın korana virüs tedbirlerine uyumaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0