Söke’de koronavirüs 'bekçileri' işbaşında

Söke’de yeni pandemi önlemleri alınmaya başlandı. Önlemler kapsamında Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı gece bekçileri de görevlendirildi.

Söke’de koronavirüs 'bekçileri' işbaşında

Söke’de koronavirüs 'bekçileri' işbaşında

Söke’de yeni pandemi önlemleri alınmaya başlandı. Önlemler kapsamında Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı gece bekçileri de görevlendirildi.

Aydın’da vaka yükselişiyle birlikte Söke’de de Covid-19 vakaları her geçen gün artıyor. Özellikle kırsal mahallelerde koronavirüse yakalanan vatandaşların sayısında büyük bir artış kaydedildi. Başta Kisir, Kaygıllı, Çavdar, Demirçay mahallelerinde koronavirüs vakalarının tırmanışa geçtiği öğrenilirken, burada yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun koronavirüse yakalansalar da test yaptırmadıkları için vaka sayılarının tespit edilemediği ifade edildi.

Maske takmayanlar kamera görüntüleri ile belirlenecek

Havaların soğuması ile birlikte kırsal mahallelerin yanı sıra Söke merkez mahallelerde de Covid-19 vakalarındaki artışa dikkat çekildi. Son bir ay içinde Covid-19’dan kaynaklanan ölümlerin arttığı Söke’de yeni önlemler uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı gece bekçileri de görevlendirildi.

Söke’de görev yapan gece bekçilerinden 5 tanesinin artık koronavirüs önlemleri kapsamında denetimlere başlayacakları öğrenildi. İlçe merkezinde bulunan 9 mahallede her gün Covid-19 nedeniyle karantinada bulunan vatandaşları evlerinde denetleyecek olan bekçilerle ilçedeki vaka sayılarının düşürülmesinin amaçlandığı belirtildi. Öte yandan Covid-19 tedbirleri kapsamında maske takmayanlar kamera görüntüleri ile belirlenmeye çalışılıyor. Bu şekilde Söke’de kamera görüntülerinden tespit edilen 35 kişiye maske takmama cezasının uygulanırken, önümüzdeki günlerde bu çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi.

Aşı yüzde 100 koruyucu değil

Aşının yüzde 100 koruyucu olmadığını vurgulayan Söke İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Aşı koruyucudur, ancak Covid-19 tedbirlerine uymadığımız takdirde aşı bir yere kadar korur. Onun için öncelikli olarak tedbirlere uymak durumundayız. Öncelikle maske takmamız gerekiyor. Yine sosyal mesafe kuralına uymamız gerekli. Temizliği ihmal etmemeliyiz. Kurallara uyduğumuz sürece korona virüse yakalanma oranımız da düşecektir. Aşı olduk diye tüm tedbirleri bir kenara bırakmamız gerekiyor. Bu dönemde vakaların artmasındaki en büyük neden aşı olduk diye korona virüs tedbirlerini uygulamamamızdan kaynaklanıyor”şeklinde konuştu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0