SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ'IN ŞEHADETİNİN 8. YILI

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında terör örgütü DHKP-C üyelerince 8 yıl önce 46 yaşındayken şehit edildi.

SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ'IN ŞEHADETİNİN 8. YILI

Evli ve 2 çocuk babası Kiraz, 31 Mart 2015'te DHKP-C üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından makam odasında önce rehin alındı, sonra acımasızca katledildi.

Bakan Bozdağ sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda;

"Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve dua ile anıyorum. Hiçbir terör saldırısı, adâleti ayakta tutan ve adâlet ile hükmeden hakim ve savcılarımızı yıldıramayacaktır. Terörle mücadelemiz son terörist bitene kadar sürecektir." Dedi.


Savcı Kiraz'ın makam odasında teröristlerce rehin alınması

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığına atandıktan 4 yıl sonra, 2010 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu'nda görevlendirilen Kiraz, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasını yürüttü. Soruşturmada ilerleme kaydeden savcı, 31 Mart 2015'te avukat gibi hareket ederek Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giren terör örgütü üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından adliyenin 6'ncı katındaki odasında rehin alındı.

 

Anadolu Ajansı, olayı saat 13.56'da, "Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, adliyedeki odasında rehin alındı." ifadeleriyle kamuoyuna duyurdu.

 

Yetkililerin yoğun uğraşları, ailesi, sevenleri, çalışma arkadaşları ve gelişmeleri anbean takip eden kamuoyunun uzun süren gergin bekleyişi, duyulan silah sesleriyle yerini endişeye bıraktı. Silah seslerinin ardından bir süre sonra vurulduğu anlaşılan Kiraz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İki terörist güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilirken Savcı Kiraz'la ilgili Türkiye'yi acıya boğan haber, saat 23.20 sıralarında İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak tarafından duyuruldu. Albayrak, operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 46 yaşındaki Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0