MİLYONLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ EYT TEKLİFİ MECLİS'TE

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, 5 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT’nin detaylarını anlattı. Akbaşoğlu, “Düzenleme 4 maddeden oluşuyor. Yaşa takılmadan istisnasız şartları tamamlayan emekli olacak. Prim günü ve çalışma süresini dolduran emekli olacak. Çalışan emekli için 5 puan destek primi verilecek” dedi.

MİLYONLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ EYT TEKLİFİ MECLİS'TE

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeyi içeren kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, EYT’nin detaylarını açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

“Sosyal Güvenlik sistemlerinde üç şart; sigortalılık şartı, pirim ödeme gün sayısı, yaş şartı” diyen Başkanvekili Akbaşoğlu, “Bu çerçevede EYT adı altında oluşan dernekler çeşitli yapıların bu konudaki talepleri söz konusu oldu. Farklı zaman süreçlerinde hem AK Parti hem MHP'yi ziyaret ederek taleplerini ilettiler. Yaş şartının ortadan kaldırılması talebi söz konusu oldu. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup başkanvekillerimize Çalışma Bakanımız ve Maliye Bakanımıza bu konuların çözülmesi ile ilgili talimatları vardı. En son cuma günü müzakereler sonucunda kanunun en son şeklini arkadaşlarımız tarafından kanun teklifine dönüştürüldü. Cumhur İttifakı olarak teklifi sunduk” dedi.

"MARTTA MAAŞLARINI ALABİLECEK"

EYT teklifini bu hafta bütçe komisyonunda görüşmeyi planladıklarını vurgulayan Akbaşoğlu, “En geç haftaya Salı veya Çarşamba günü EYT'nin Genel Kuruldan da yasalaşmasını takvim olarak öngörüyoruz. Emeklilik başvuruları ister e- devletten ister bizzat Sosyal Güvenlik Kurumlarına veya kendi kurumlarına müracaatla taleplerini ortaya koyabilirler. Mart itibariyle Şubatta başvuran emeklilerin Martta maaşlarını alabilecek” ifadelerini kullandı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0