TÜRK-İŞ GENEL SEKRETERİ KAVLAK'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

20 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyon toplantısından önce Türk-iş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, "O masada bu kez, hepimizin canını yakan, canından bezdiren, vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceğiz" dedi.

TÜRK-İŞ GENEL SEKRETERİ KAVLAK'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Türk-İş Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Bursa 1 no’lu şube genel kurulunda açıklamalarda bulundu. Kavlak, “Dikkat ettiyseniz, herkes asgari ücretin kaç lira olacağıyla meşgul. Elbette ki insanlar yerden göğe kadar haklı. Tüm emeğiyle geçinenler gibi asgari ücretliler de bu hayat pahalılığında ayakta kalmaya, geçinmeye çalışıyor. Aslında, asgari ücretin kaç lira olacağının dışında tartışılması gereken başka şeyler var. Örneğin, Avrupa'da asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 3-5 seviyesindeyken, en yüksek olan Romanya'da bile yüzde 15 civarındayken, ülkemizde, Merkez Bankasının verilerine göre neden yüzde 50 seviyesinde, bunu tartışmamız gerek” diye konuştu.

İçlerine sinen bir rakam olursa kararı imzalayacaklarını, olmazsa masadan kalkacaklarını dile getiren Kavlak, "Biz o masada başka bir sorun için de mücadele edeceğiz. O masada bu kez, hepimizin canını yakan, canından bezdiren, vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceğiz. 'Bu adaletsizliği giderin' diyeceğiz. 'Yeter artık canımıza tak etti' diyeceğiz." ifadesini kullandı.AA

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0