KUŞADASI YENİ KENT MEYDANIYLA RAHATLAYACAK!

Kuşadası Belediyesi'nin taşınması ile birlikte hizmet binası olarak kullanılan ve belediye meclisi tarafından yıkım kararı alınan eski belediye binasının yıkım çalışmaları devam ediyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kent Meydanı’ndaki hafriyat çalışmalarının çok yakın zamanda biteceği haberini verdi.

KUŞADASI YENİ KENT MEYDANIYLA RAHATLAYACAK!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, seçim döneminde verdiği sözü yerine getirdi. Mevcut Belediye Hizmet Binasının bulunduğu alanı da içine alacak olan Kuşadası Kent Meydanı’nda yıkım çalışmaları tüm gücüyle ve hızıyla devam ediyor.

KUŞADASI HALKI RAHAT BİR NEFES ALACAK

Kuşadası Belediyesi tarafından toplam 14.662 m² alana yapılması planlanan 'Kent Meydanı Projesi' iki bodrum kat ve zemin kattan oluşacak. Projede 2. Bodrum katında yüz elli bir araç, yedi engelli araç, altmış dokuz bisiklet parkı, 1. Bodrum katında ise yüz elli araç, yedi engelli araç ve altmış dokuz bisiklet parkı olmak üzere toplam üç yüz bir araç parkı, on dört engelli araç parkı ve yüz otuz sekiz bisiklet parkı kapasiteli otopark olacak.

Projede on altı adet ticari alan ve yeşil alan yer alacak. Ayrıca projede kuru havuz, amfi alanı, çocuk oyun alanı, yarı açık alanlar bulunacak.

Ticari ünitelerin çatıları marsilya kiremit olup ön ve arka cephelerinde ahşap gölgelik yapılarak Kuşadalıların kullanıma sunulacak.

RESMİ TÖRENLER KENT MEYDANI’NDA YAPILACAK

Hanım Cami’nden başlayarak İnönü Bulvarı’na kadar uzanacak olan Kent Meydanı’nın dört ayrı bölümden oluşacak. İlk meydan mevcut belediye hizmet binasının bulunduğu alan ile Yunus Emre Parkı arasında yer alacak.

Meydanın batı cephesinde kamusal veya özel girişimlerin kullanabileceği ticaret ve ofis alanları bulunacak. Atatürk Heykeli’nin yer alacağı bölümde resmi törenler düzenlenebilecek. Heykel çevresindeki kentsel düzenleme ile günlük hayatta mola alanı haline getirilmesi planlanıyor.

“HAFRİYAT ÇALIŞMALARININ BİTMESİNE AZ KALDI”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel; Kent Meydanı’nda devam eden hafriyat çalışmalarının yakın zamanda biteceğini belirterek, “Kent Meydanı’nın da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hafriyat alımından sonra zeminin tamamen düzenleyip yaz sezonu süresince esnafımıza ve misafirlerimize otopark olarak kullandırmak istiyoruz. Çok yakın zamanda hafriyat çalışmaları sona erecek. Misafirlerimizin Kuşadası’nı daha rahat ve güvenli bir şekilde gezmeleri için çarşıya giden yolları düzenleyeceğiz,” dedi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0