KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ

Bilirkişi raporunda teklif edilen dosya olması belliyken buna cevap vermek yerine okuyucularını farklı bir kurguya yönlendiren belediyenin basın organı Ajans Kuşadası sayfası konuyu başka bir yöne yönlendirmek için bir senaryo uyguluyor.

KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ
KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ
KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ

Kamu ihale kurulu inceleme kararına vurgu yapılmış ve mevzuatta aykırılık yok denilmiştir ama KİK'in yaptığı açıklamayı çarpıtılarak halkı yanıltmaya neden olan kanun maddelerini karar gibi yayınlamışlardır.
Gerçekte ise KİK verdiği cevapta şikayet sahibinin şikayet konularının itiraz süresi yönünden reddedildiği açıkça belirtilmiştir. Dolasıyla şikayet sahibi konuyu yargıya taşımıştır.
Savcılık soruşturması gereği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderilmesi nedeniyle 04.07.2023 tarihinde 3 kişilik bilirkişi heyet komisyonu görevlendirilmiştir.
Dün yaptığımız haberde ise bilirkişi heyetinin 31.08.2023 tarihinde düzenlemiş olduğu rapordan bilgileri verdik.
Şimdi tekrar soruyoruz. Bilirkişi raporunda yer almayan teklif dosyaları nerede ve neden paylaşılmıyor?
136 milyon liraya ihaleyi alan standart isimli firma neden piyasa araştırması yapılırken 217 Milyon liralık piyasa araştırmasında yüksek fiyat vermiştir amaç neydi?
21-B ile ilgili sorduğumuz soruya anlaşılan belediyenin basın organına yanlış anlamış yada yanlış bilgi verilmiş, bizim sorumuz çok net 21- B'deki SÜRE VE ÜCRET yapılan ANA ihaleden düşürülecek mi?
Asıl işin ilginç tarafı ise ihale sınır değeri 136.206.018 TL iken ihaleyi alan firmanın teklifi ise 136.468.797 TL olması sınır değerine bu kadar yakın olması tesadüf müdür bunun kararını bağımsız yargı verecektir.
Yayınladığımız evrakları bu davada şikayetci olarak yer alan T.C. Ayyıldız Belediyeler Birliği Başkanı Erol Akçay savcılıktan alarak bizlere vermiştir.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0