TAPUDA YENİ DÖNEM

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği, taşınmaz satışlarının noterliklerde yapılması için hazırlıklarını tamamladı.

TAPUDA YENİ DÖNEM

Yeni uygulama bugün başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'daki bir noterlikte başlatarak ilk işlemi gerçekleştirecek.Taşınmazını satmak isteyen kişiler, Türkiye Noterler Birliği'nin e-Başvuru sistemi üzerinden istedikleri noterliği seçerek başvuruda bulunabilecek.


Başvuru kabul edildikten sonra noterlik, başvuranın taşınmazın sahibi olduğunu tespit edecek ve işlemi başlatacak. Sözleşmeler noter huzurunda imzalanacak, tapu kayıtları incelenecek ve satışa engel bir durum olup olmadığı kontrol edilecek.Harç ve masrafların ödenmesinin ardından taraflar noterliğe davet edilecek ve taşınmaz satış sözleşmesi imzalanacak.İmzalanan sözleşmeler kaydedilecek ve Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine elektronik olarak gönderilecek. Taşınmaz, tapu kütüğüne tescil edilecek.Satış işlemi hafta sonu da yapılabilir. Bakan Tunç, nöbetçi noterlik uygulamasıyla taşınmaz satışlarının hafta sonunda da gerçekleştirilebileceğini belirtti.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0