"BÜYÜKŞEHİR'DEN İDO'YA BÜYÜK KIYAK"

Son iki gündür Kuşadası'nın gündeminde olan İDO'ya ait bilet satış yerinin ilçedeki turizmcilere sorduk. TİLOS Travel'in genel müdürü Ali Kırlı ile yaptığımız görüşmede alınan bu kararın Kuşadası'ndaki seyahat acentelerine yapılan bir haksızlık olduğunu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda çok büyük bir hata yaptığını vurguladı.

"BÜYÜKŞEHİR'DEN İDO'YA BÜYÜK KIYAK"

Kırlı, bu şirketin Yunan adalarına sefer yapmak için izin almış olduğunu ve bu yer için önce Kuşadası Belediyesi'ne başvurduğunu ancak belediyenin buna müsaade etmemesi üzerine çareyi büyükşehire başvurarak bulduklarını belirtti. Şehrin en güzel yerine kulübe koymak hiç şık olmadığını ifade eden Kırlı, "Bu durumdan bizler ve iş yaptığımız seyahat acenteleri çok rahatsız. Sonuçta biz bu işi yaparken Kuşadası'ndaki onlarca firmayla iş birliği içinde oluyoruz, herkes kazanıyor. Ancak bu firma tek başına bütün firmaların işine göz dikmiş durumda ve buna da ne yazık ki büyükşehir destek oluyor. Bunun Kuşadası'na hiçbir faydası yok. Bir an önce yapılan yanlıştan dönülsün ve Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu verilen hatalı karardan dönsün" dedi.
Görüşlerini aldığımız seyahat acentelerinin ise hemen hemen hepsinin ortak söylemi, "Bu şirket bizlerin kazancıyla oynayacak. Limanın kapısının olduğu yere bilet satışı için kulübe koydukları yetmiyor gibi bir de Kuşadası'nın en işlek yerlerinden birine daha bilet satış kulübesi için yer baktıkları biliniyor. Bu duruma birileri engel olmazsa seyahat acentelerinin işleri çok zor durumda olacak. Bizler diğer firmalarla birlikte iş yaparken bu firma bizleri batırmak için harekete geçmiştir. Bu duruma ise TÜRSAB da dur diyemiyor. Hakkımızı arayacak olanlara ulaşmakta sıkıntı çekiyoruz" diyen bir turizmci ne zaman TÜRSAB Başkanını arasam ya açmıyor ya da 1 gün sonra dönüyor diyerek tepkisini dile getirdi.
"GÜVENLİK TEHLİKESİ VAR"
Tekne kalkış saati öncesinde gişe önünde uzun kuyrukların oluşacağını, bunun da limana giriş ve çıkış yapan araçlar açısından tehlike oluşturacağını söyleyen bir rehber ise, "Bu kulübeye izin verenleri anlamak mümkün değil. Sabah saatlerinde onlarca otobüs liman otoparkına giriş yapıyor. O bilet gişesinin önünde işlem yapanlar için büyük bir tehlike. Gündüz saatlerinde ise genellikle güvenlik amaçlı polis araçlarının durduğu noktaya bu kulübenin konulması güvenlik açısından da büyük risk oluşturacak" şeklinde konuştu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0