Kanlı soygunun faili tutuklandı

Antalya'da, soygun için girdiği kuyumcu dükkanında iş yeri çalışanı Abuzer Atakan Gür'ü tabancayla öldürdükten sonra yaklaşık 2 kilo altını çalan Serkan Özlü, tutuklandı.

Kanlı soygunun faili tutuklandı

29 Ekim günü saat 08.30 sıralarında, Kepez ilçesi 15 Temmuz Şehitler Caddesi'ndeki bir kuyumcuda gerçekleşen olayda; kar maskesiyle dükkana giren soyguncu, iş yeri çalışanı Abuzer Atakan Gür'ü (48) yanında getirdiği tabancalavurduktan sonra yaklaşık 2 kiloluk altın bilezik ve takıları alarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, yaptığı kontrolde, Gür'ün hayatını kaybettiğini bildirdi.

bfdda3a03897b71ebc36cb6189d9dad1

2 kardeşiyle birlikte gözaltına alındı

Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, şüpheliyi yakalamak için 2 özel ekip kurdu. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ile Gasp Bürosu ekipleri, Serkan Özlü olduğunu tespit ettiği şüphelinin, Afyonkarahisar'da saklandığını tespit etti. Cep telefonu sinyalinden teknik takip yürüten polis, geçtiğimiz gün Özlü'nün kullandığı otomobili Afyonkarahisar- Kütahya kara yolunda çevirdi. Araç içinde yapılan incelemede motor bölümünde beze sarılı kalaşnikof, şarjör, 15 mermi, 100 bin lira, 1 kilogram külçe ve 177 gram saf altın bulundu. Özlü'nün yanı sıra kardeşleri S.Ö. (21) ve S.Ö.'yü (19) de gözaltına alındı. 3 şüpheli, işlemlerinin ardından Antalya'ya sevk edildi.

4c4f1efa5368e64b8d26ed3a0d9a5ed6

112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı

Serkan Özlü'nün, ifadesinde belirttiği yerlerde yapılan aramalarda polis üniforması, silah ve malzemeler bulundu. Çeşitli suçlardan kaydı olan Özlü'nün poliste ağlayarak verdiği ifadesinde, soygunları kumar borcu yüzünden yaptığını söylediği bildirildi. İkinci soygun sırasında susturuculu tabanca ile vurduğu Abuzer Atakan Gür'ün ölmemesi için 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, ihbarda bulunduğu ortaya çıkan Özlü, soygun sonrasında kullandığı kaçış güzergahını polise en ince detayına kadar anlattı.

06058d9f4adec5803e99090156918484

Serkan Özlü'nün ifadesinde "Kumar borcum olduğu için ilk soygunu yaptım. Buradan aldığım altınları nakde çevirip kripto para Bitcoin'e yatırdım ancak kaybettim. Bu yüzden ikinci olayı gerçekleştirdim. Kuyumcuya öldürme amacıyla girmemiştim. Heyecanlandığım için ateş ettim. Kuyumcunun ölmek üzere olduğunu anlayınca 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ambulans istedim. Öldüğünü ise haberlerden öğrendim" dediği öğrenildi.

Kuyumcu soyguncusundan şaşkına çeviren savunma: Evleneceğim

İlk soygunu değil

Serkan Özlü'nün, 17 Ekim 2020 tarihindeki kuyumcu soygununun da faili olduğu belirlendi. Özlü, polis üniformasıyla girdiği iş yerinde kuyumcuyu koli bandı ve kelepçeyle etkisiz hale getirdikten sonra 2 kilo altınla kaçmıştı. Özlü, bu soygunda kullandığı polis kıyafeti ile altınları sakladığı yerleri de ekiplere gösterdi. Gözaltında bulunan 3 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Özlü, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanırken, kardeşlerinin de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0