YAZ KURAK GEÇTİ SÖKE'DE SONDAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Küresel ısınma sonuçlarından dolayı kurak geçen yaz aylarından sonra Söke’de 7 noktada sondaj çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

YAZ KURAK GEÇTİ SÖKE'DE SONDAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
YAZ KURAK GEÇTİ SÖKE'DE SONDAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

2021 yılı yaz mevsiminin oldukça kurak geçmesi nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki yaz mevsimi için sondaj çalışmalarını hızlandırdı. Söke'de şu anda 7 noktada sondaj çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yenikent Mahallesi Hisartepe mevkii, Söke merkez, Sarıkemer, Serçin, Kaygıllı, Aslanyaylası ve Akçakonak mahallelerinde içme suyu sondaj çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi 7 noktada sondaj çalışmalarını yürütürken Yenikent Mahallesi ve merkezde de sondaj çalışmalarının yapılması kafaları karıştırdı. Söke’ye Boynak bölgesinden gelecek olan suyun akibeti ile ilgili şu ana kadar ayrıntılı bilgi verilmezken, Söke merkezde iki farklı noktada sondaj yapılacak olması kafaları karıştırdı. Sökelilerin merakla beklediği Boynak suyu ile ilgili değişik açıklamalar yapılırken bu konuda net bilgi verilmediği belirtildi.

Yaz mevsiminde sıkıntı yaşanan mahallelerden birisi Kaygıllı Mahallesi  olarak dikkat çekerken, Mahalle Muhtarı Cavit Gayaf, Kisir Çayı yatağına vurulan sondajdan sadece Kaygıllı Mahallesi’nin su almadığını belirterek, “Kaygıllı Mahallesi’nin yanı sıra Çavdar, Demirçay, Sofular mahalleleri de aynı sondajdan su alıyor. Bundan dolayı zaman zaman su sıkıntısı yaşıyoruz. Yeni yapılacak olan sondaj ile birlikte su sıkıntısının yaşanmamasını bekliyoruz. Kuraklık nedeniyle yeraltı sularında azalmanın  görülmesi ister istemez beraberinde su sıkıntısını da getiriyor. Yeni bir sondaj konusunda Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerimiz vardı. Yeni sondaj yapılmasından memnunuz. Yazın daha az su sıkıntısı çekeceğiz” dedi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0