UMUDU KALMAYAN GENÇLER ÖLÜYOR, GENÇLER BİR BİR İNTİHAR EDİYOR!

Her hafta bir gencin ölüm haberini alır olduk. Geçtiğimiz gün üniversite öğrencisi Yunus Gezer, arkasında bıraktığı bir notla hayatına son vermişti; sevgisizlikten yakınıyordu.

UMUDU KALMAYAN GENÇLER ÖLÜYOR, GENÇLER BİR BİR İNTİHAR EDİYOR!

Yaşamına son veren Enes Kara arkasında bıraktığı video ve notla yürekleri dağladı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadıkları yüzünden canına kıydı.

Cemaat yurdunda gördüğü ve ailesinin baskısı nedeniyle intihar eden Enes Kara’nın arkadaşları, il genelinde birçok öğrencinin cemaat yurduna mahkûm olduğunu söylüyor.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara (20), Nur cemaatine bağlı bir yurtta yaşadığı sıkıntılar, gelecek kaygısı ve ailesinin baskıları nedeniyle intihar etti. Kara, arkadaşlarıyla intihar notunu ve bir de video paylaştı.

İNTİHARI BİR SÜREDİR DÜŞÜNÜYORMUŞ

Enes’in yakın arkadaşı olduğunu söyleyen ve Enes’in hem intihar notunu hem de videosunu attığı kişilerden Aysima ise sosyal medya paylaşımlarında şunları söyledi: “İslam’ı sorgulardı ama açıkça inanmadığını söylememişti bana. Ailesi cemaat yurduna yazdırmıştı. Fakat kendisi defalarca istemediğini söylemesine rağmen baskıcı ailesi çok dindar olduğu ve tepkilerinden korktuğu için inanmadığını söylemeye cesaret edememiş.”

ÇARESİZ KALDI

İntihar etmek Enes’in aklına yeni gelen bir şey de değildi. Cemaat evinde yaşadığı sıkıntılar, ailesinden gördüğü baskı ve geleceksizlik nedeniyle Enes bir süredir bunu düşünüyordu. Bir arkadaşının onu ikna etmeye çalıştığı, belki başka bir ile gitmesinin kendisi için iyi olacağını söylediği konuşmalar da ortaya çıktı.

“ENES ÇOK SESSİZ, SAKİN BİRİYDİ”

Enes Kara’nın sınıf arkadaşlarından Selin Güler, “Samimi değildik Enes ile. Çok sessiz, sakin, çok fazla arkadaş ortamlarında olmayan biriydi” diye tanıtıyor Enes’i. Ona göre de cemaat yurtlarının sayısı oldukça fazla. Nedenini sorduğumda ise şu yanıtı veriyor:

  • “Devlet yurtları hem çok küçük hem de gerçekten kötü. Özellikte tıp okuyan biri olarak söylüyorum, altı sene o yurtlarda kalamaz öğrenciler. İmkânsız böyle olunca da kimisi maddiyattan kimisi ailelerin isteğiyle kimisi devlet yurtlarının yetersizliği nedeniyle yer bulamadıkları için o evlerde kalıyorlar.”

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0