HAZİRAN YAĞMURLARI DERELERİ TAŞIRDI!

Söke'de Haziran yağmurlarının neden olduğu şiddetli sel felaketiyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

HAZİRAN YAĞMURLARI DERELERİ TAŞIRDI!

Yetkililer, pek çok derenin taştığını belirtirken, özellikle Bayırdamı Deresi ve Kısık Deresi'nin en çok etkilenen akarsular olduğunu açıkladı.

Akçakaya Mahalle Muhtarı Selahattin Gölcük, durumla ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki yoğun yağışların devam ettiğini ifade etti.

Bayırdamı Deresi ve Kısık Deresi'nin taşmasıyla birlikte kanalların suları taşıyamadığını belirten Gölcük, yağmur sularının dolayısıyla taşkınlara neden olduğunu ifade etti.

Gölcük, Akçakaya Ovası'ndaki ekili alanlarda şu anda yaklaşık yüzde on oranında zarar olduğunu ve yağışların devam etmesi durumunda zararın daha da artabileceğini dile getirdi.

Muhtar ayrıca, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekiplerine haber vererek temizlik çalışmalarının yapılacağını belirtti. Yaşanan yağışların uzun yıllardan sonra böyle bir şiddetle gerçekleştiğini de vurguladı.

Muhtar Gölcük ayrıca, Kısık Deresi'nin de taştığını ve kanalların suları taşıyamadığını aktardı. Bu durumun sonucunda Akçakaya-Pamukçular yolu belli bir bölümünün su altında kaldığını söyledi.

Sel sularının dağlardan toprak ve taşları yola taşıdığını belirten Gölcük, bu nedenle sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Yağışların devam etmesi nedeniyle sonuçları şu anda tahmin etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0