FAHİŞ FİYATA GEÇİT YOK; 57 FİRMAYA CEZA

Aydın genelinde işletmelerde stokçuluk ve fahiş fiyatların önüne geçilmesi amacıyla denetimler aralıksız devam ederken 2022 yılı içerisinde toplam 57 firma ceza yemekten kaçamadı

FAHİŞ FİYATA GEÇİT YOK; 57 FİRMAYA CEZA

Aydın’da son günlerde bazı fırsatçı firmaların serbest piyasa koşullarına aykırı hareket ederek fiyatları piyasa dengesini bozması vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşların şikayetleri üzerine Aydın Valiliği liderliğinde harekete geçen ekipler, il genelindeki marketler ve gıda satışı yapan işletmelerde denetim gerçekleştirdi.

Aydın Valiliği’nden denetimlere ilişkin yapılan açıklamada; “Valimiz Hüseyin Aksoy’un talimatı ile Ticaret İl Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlıklarınca, 1 Ocak 2022- 31 Aralık 2022 tarihleri arasında ilimiz genelinde stokçuluk, fahiş fiyat artışı gibi konularla ilgili denetimler gerçekleştirilmiştir. Fiyat etiketlerinin uygun olmamasından dolayı 57 firmaya idari para cezası uygulanmıştır. Valiliğimizce haksız fiyat artışı ve stokçuluğun önlenmesine yönelik ilimizde yapılan denetimler günlük olarak devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK:İHA

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0