ÇİĞ SÜTE LİTRE BAŞINA DESTEK BEKLENİYOR!

Aydınlı süt üreticilerin beklediği destekler bugün itibariyle ödenmeye başlarken, Aydın Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya, asıl beklentinin 2023 yılının destekleri olduğunu belirtti. Başkaya, “Litre başına asgari bir lira destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇİĞ SÜTE LİTRE BAŞINA DESTEK BEKLENİYOR!

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, 2022 yılı Ekim, Kasım ve Aralık dönemi çiğ süt desteklemesi kapsamında Aydın’da 12 bin 928 üreticiye 133 milyon 918 bin 731 litre karşılığında 54 milyon 946 bin 172 lira ödeme yapılacak.

Bugün başlayan destek ödemeleri ise 20 Nisan tarihlerine kadar devam edecek. Aydın Süt Üreticiliği Birliği Başkanı Servet Başkaya, 2022 desteklerini değerlendirdi.

Bakanlığın 2022 yılı için altı ay önce belirlediği rakamların bugün itibariyle ödenmeye başladığını söyleyen Başkaya, “Bugün ödenmeye başladı ama asıl mesele iki bin yirmi üç yılının desteklerinin ne kadar olduğu. Litre başına asgari bir lira destek bekliyoruz. Çünkü söylenen rakam elli kuruş diyorlar ama birlik üyesi olmayanların otuz beş kuruş. Bu destek miktarı düşüyor diğer etkenlere göre. Yani normal şartlarda bu yıl soğuk sütün fiyatı asgari bir lira olması lazım. Piyasada yerine göre bir lira, yerine göre yetmiş beş kuruş olması lazım. Bu destek fiyatlarının her üç ayda bir üreticinin maliyet fiyatlarına göre ayarlanmasını istiyoruz,” ifadelerini kullandı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0