EYYAM-I BAHUR SICAKLARI BAŞLADI DİKKAT !!

Türkiye'nin pek çok kentinde, ağustos ayının ilk günlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden "Eyyam-i Bahur" sıcakları etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

EYYAM-I BAHUR SICAKLARI BAŞLADI DİKKAT !!

Vatandaşlar, sağlıklarını korumak için önlemlerini almakta hassas davranmalıdır. Özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş çarpmasına karşı tedbirli olmaları önemle vurgulandı. Uzmanlar, bu saatlerde dışarıda uzun süre kalmamaya, güneş altında aktif fiziksel aktivitelerden kaçınmaya ve bol sıvı tüketimine özen göstermeye çağırıyor.

Halkımızın sağlığını riske atmamak adına aşırı sıcaklara karşı dikkatli olması gerekmektedir. Aynı zamanda yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın da özellikle bu süreçte daha hassas davranmaları önem arz ediyor.

Bu süreçte toplum olarak birbirimize destek olalım ve komşularımızın sağlığını da düşünelim. Lütfen sıcak havalara karşı alınan önlemlere dikkat edelim ve çevremizdeki ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmeyi ihmal etmeyelim.

Sağlığımız için güvenli bir yaz dönemi geçirmek dileğiyle, tüm vatandaşlarımıza sağlık dolu günler dileriz.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0