KUŞADASI EN KALABALIK BAYRAMINI YAŞAYACAK!

Türkiye'nin önemli turizm kentlerinden Kuşadası, Kurban Bayramı tatili için hazırlıklarını tamamladı.

KUŞADASI EN KALABALIK BAYRAMINI YAŞAYACAK!

Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Yönetim Kurulu üyesi Serdar Köroğlu, bayama bir hafta kala rezervasyonların yüzde 90'ın üzerine çıktığını belirtti.

Özellikle okulların tatil olmasıyla birlikte yerli turistlerin rezervasyonlarının arttığını ve bayram döneminde otellerin tam doluluk yaşayacağını düşünüyor.

Turizm sektörü temsilcileri ve esnaf, rezervasyonlardaki bu yoğunluktan memnun olurken, tesislerde çalışmalar da hız kazandı.

Köroğlu, "Kuşadası özellikle Efes ve Meryemana gibi tarihi antik kentlere yakınlığı nedeniyle genellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle Avrupa ülkelerine yakınlığı sebebiyle bu dönemde Kuşadası'na birçok yabancı turistin geldiği biliniyor. Ayrıca, kültür turları çerçevesinde Kuşadası'na bir veya iki gün konaklayan ve ardından İstanbul, Çanakkale, Pamukkale, Ürgüp gibi diğer turistik bölgelere giden Türk grupları da geliyor. Bayram döneminde tam doluluk oranına ulaşmayı bekliyoruz. Kuşadası aynı zamanda kültür gruplarının uğrak noktası. Amerikalı, Alman, Hindistan, İskandinav ve Uzak Doğulu misafirler, yaz ve kış aylarında bölgeye gelerek kısa süreli de olsa konaklıyorlar," şeklinde konuştu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0