İYİ PARTİ KUŞADASI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI!

İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Müge Gök Başakçı bir basın açıklaması yayımladı.

İYİ PARTİ KUŞADASI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI!

Kamuoyuna;
2023 Genel seçimlerinde gündeme düşen, HÜDA-PAR Genel Başkanı'nın "bekar ve yalnız yaşayan kadınları sahiplendireceğiz" ifadesine en büyük tepkiyi İYİ Parti ve Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER göstermişti.
Bu kafa yapısındaki bir siyasi görüşle, iktidar partisinin ittifakını ise ibretle izlemiştik.
Bu ifade ne kadar çirkinse, bu ifadeyi kullanan kafa yapısı ile ittifak yapmak ne kadar yanlışsa, bu ifade üzerinden siyasi söylem geliştirmek de o kadar çirkindir. Çünkü, bu cümlenin öznesi kadındır ve kadın için kullanılan bu aşağılık ifade, her kullanıldığı cümlede başta kadınlarımız olmak üzere tüm toplumu incitir.
23 Mart 2024 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası Belediye Başkan Adayı, Davutlar Mahallesi'nde yaptığı açık hava toplantısında, "ben kaybedersem bekar kadınları sahiplendirmek isteyenler ile çocuklarımızı yurtlarda taciz edenlere ses çıkarmayanlar kazanacak."şeklinde bir cümle kurmuş.
Genel Başkanı kadın olan bir partinin, kadın ilçe başkanı olarak, kadın saygınlığını hafife alan bu ifadeyi kınıyorum. Kadınlarımız, sizlerin siyasi arenada malzeme yapacağınız bir simge değildir.
Ayrıca ifade etmek isterim ki, toplumsal muhalefeti, bu bağnaz ve aşağılayıcı ifadelerle tanımlamak, siyasi bir kurnazlıktan öte, siyasi bir nezaketsizliktir.
Çünkü, herkes artık biliyor ki, 31 Mart Pazar günü yapılacak Belediye Başkanlığı seçimini Kuşadası'nda İYİ Parti ve İYİ Parti'nin adayı Sayın Behçet ALP kazanacaktır.
İYİ Parti'nin iktidar olduğu yerde, hiç bir endişeye de gerek olmayacaktır.
Saygılarımla.
Müge GÖK BAŞAKÇI
İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0