CHP’Lİ TEZCAN, “AYDIN’I 44’ÜNCÜ SIRAYA ATMIŞSINIZ”

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Meclis Genel Kurulu’nda Aydın'ın sorunlarını gündeme taşıdı. Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Aydın’da devlet yatırımları ve merkezî Hükûmet yatırımlarıyla ilgili ciddi problemler yaşandığına işaret eden CHP’li Tezcan, “Yirmi yıllık AK Parti iktidarı döneminde Aydın, kamu yatırımları konusunda ne yazık ki hak ettiğini alabilen bir şehrimiz değil. Bakın, bunun en somut göstergesi bugün 81 il içerisinde devlet yatırımlarından Aydın'ın aldığı pay; sıralama yaptığınızda 77'nci sırada, 81 il içerisinde 77'nci sırada.” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ TEZCAN, “AYDIN’I 44’ÜNCÜ SIRAYA ATMIŞSINIZ”

“SAYIN CUMHURBAŞKANINI MAHCUP ETMEYİN”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın Aydın ziyaretinde kürsüden “Aydın'da havaalanını da biz yaptık, yakışır Aydınlıya” şeklindeki sözlerini anımsatan Tezcan, şöyle yanıt verdi: “Aydınlıya havaalanı yakışır, biz bunu yirmi yıldan beri söylüyoruz. Çıldır Havaalanı hâlâ uçuşlara açılmadı, hiç olmazsa, Sayın Cumhurbaşkanını mahcup etmeyin, sözünü yere düşürmeyin de havaalanını tamamlayın.”
Tezcan ayrıca, Eski Başbakanlardan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemdeki Ankara-Aydın arası hızlı tren hattının projelendirildiği yönündeki ifadelere yönelik, hala söz konusu hattın hayata geçirilmediğini vurgulayarak şunları ekledi: “Yani merak ediyorum, Aydın-Ankara arasında hızlı treni faaliyete geçirmek için beşli çetenin oraya göz dikip de ‘Bana da buradan bir ihale verin’ demesi mi lazım? O zaman mı yapacaksınız Aydın'a hızlı treni?”

“DEVLET, YATIRIMLARINI AYDIN'A TAŞIMA KONUSUNDA NİYE BU KADAR CEVVAL DEĞİL?”


Aydın'da Güllük'e demir yolu hattı talebinin yerine getirilmediğine dikkat çeken Tezcan “Aydın'da transit ihracat limanına, Güllük'e mal taşınıyor, yıllardan bu yana Çine üzerinden Güllük'e demir yolu hattı talebi var, hâlâ gerçekleşmiş değil, hâlâ yapılmadı. Sanayici dört gözle bunu bekliyor, bugüne kadar tamamlanmış değil ama Aydın'ın havasını, suyunu, çevresini zehirleme söz konusu olunca, Aydınlıyı zehirleme söz konusu olunca, bu iktidarın iştahı, maşallah, bayağı açık, oldukça kabarık. Aydın topraklarının yüzde 80'i jeotermal alanı olarak ilan edildi. Türkiye 'deki jeotermal işletmelerin yüzde 58'i Aydın'da. Aydın'ı zehirlerken varsınız da. Devlet, yatırımlarını Aydın'a taşıma konusunda niye bu kadar cevval değil, Saray hükûmeti?” sorusunu yöneltti.

“YAZIK DEĞİL Mİ AYDIN'IN EVLATLARINA”


Konuşmasında CHP’li Tezcan, şunları kaydetti: “Aydın-Denizli otoyolu yıllardır yılan hikâyesine dönmüştü, 9 kere iptal edildi, gitti, geldi. En son ‘Avro garantili otoyol yeniden ihaleye açıldı’ dendi. Açıldıktan sonra bile 3 kere projesi iptal edildi, değiştirildi, ovayı tahrip ettiler, doğru dürüst projelendirmediler. ‘Müteahhit nasıl kâr eder?’ diye projeyi 3 kere değiştirdiler, bir başka yılan hikâyesi bu. Bir başka problem ‘Yeni maden alanlarında Aydın'ı nasıl talan ederiz?’ hesabıyla vatandaş, kendi zeytinini, ağacını, toprağını korumanın çabasında, derdinde. Bütün bunların sonunda, Aydın'da ne yazık ki işsizlik son beş yılda en üst noktaya gelmiş. 2016 yılında yüzde 6,7. Bugün, Aydın'da işsizlik yüzde 9,6. Türkiye'nin en bereketli ovasının, çiftçinin, tarımın olduğu yerde Aydın, ciddi bir işsizlik problemi yaşıyoruz. Yazık değil mi Aydın'ın Efelerine, yazık değil mi Aydın'ın evlatlarına? Değerli arkadaşlar, bakın, niye böyle, bu verimli topraklarda niye böyle? 2003'ten bu yana, ÇKS kayıtlarına göre 13.556 çiftçi üretimi terk etmiş, 64.439'dan 50.883'e düşmüş ÇKS de, çiftçi üretmeyi bırakmış. Bugüne kadar 400 bin dekar alan ekilmiyor; 2004 yılında ekilen alan 3 milyon 900 bin dekardan bugün 3,5 milyon dekara düşmüş Aydın toprakları. O verimli toprakları çiftçi ekemiyor. Niye? Zarar etti. Niye? Gübreye gücü yetmiyor. Niye? İlaca gücü yetmiyor. Niye? Mazota gücü yetmiyor. Niye? Size gücü yetmiyor, size; eğer size gücü yetse ekecek toprağı, size gücü yetmiyor.”

 

“AYDIN’I 44’ÜNCÜ SIRAYA ATMIŞSINIZ”


Milletvekili Tezcan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Aydın 2004 yılında kişi başına düşen millî gelirde 81 il içerisinde 25'inci sıradayken bugün 44'üncü sıraya gelmiş, kişi başına millî gelir sıralamasında. Ama vergi tahsilatında Aydın 20'nci sırada yani vergi verirken Aydın 81 ilde 20'nci sırada ama gelirden pay alırken Aydın'ı 44'üncü sıraya atmışsınız. En son gelirken bir organize sanayide -bu son moda kesintileriniz var ya doğal gaz ve elektrik kesintileriniz. Bir iş adamıyla konuştum, sadece bir iş adamı ‘Üç günlük ihracattan zararım 1,5 milyon dolar’ dedi. Sizin hesapsızlığınızın maliyeti üç günde sadece bir iş adamının ihracatta 1,5 milyon dolar zararına, bu memleketin kaybına neden olmuş. Aydın'ı görmeyeni sandık gelince Aydınlı da görmeyecek.”

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0