BİZİM SUÇUMUZ DÜRÜST OLMAK MI !!

Güneydoğu Kaçak Elektrik Kullanımında Zirve Yapmaya Devam Ediyor.

BİZİM SUÇUMUZ DÜRÜST OLMAK MI !!

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak elektrik kullanımı ciddi kayıplara neden oluyor ve bu soruna karşı elektrik dağıtım ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Ancak Kuşadası'gibi kaçak kullanımın oldukça az olduğunu ve faturaların düzenli olarak ödendiği bölgeler dürüst oldukları için cezalandırılıyor mu ? Hatta ikinci bir fatura gelmesi durumunda elektrik kesintisi bile uygulanabiliyor. Bu şekilde dürüst ve namuslu davranan vatandaşların ödüllendirilmesi yerine kaçak kullanımın önüne geçilemeyerek cezalandırılması durumu da haklı bir endişe kaynağı olabiliyor.

Kaçak kullanımın önüne neden geçilemiyor ? Kaçak elektrik kullanımını engellemek için daha etkili denetimler ve önlemler alınması gerektiği konusunda hem vatandaşların hem de yetkililerin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Aynı zamanda bilinçlendirme çalışmaları, teknik altyapının güçlendirilmesi ve yasal düzenlemeler de kaçak kullanımın önlenmesinin önüne geçebileceği düşünülüyor.

Dürüst ve namuslu vatandaşların cezalandırılmaması ve kaçak kullanımın önlenmesi için yetkililerin daha fazla çaba harcanması gerektiğini söyleyebiliriz.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0