BİR ADIMIN FİYATI İKİ YÜZ LİRA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gitgide az bir süre kaldı ve fiyatı uçan sebze meyve fiyatları en çok da dar gelirli vatandaşı üzdü. Vatandaşımızın bir kuruşun hesabını yaptığı bu dönemlerde tepkisini sitem sözleriyle dile getiriyor: "Soframızda eti, balı, balığı göremez olduk, asgari ücretli artık balık yiyemiyoruz. Soğanın tanesi üç lira oldu". 

BİR ADIMIN FİYATI İKİ YÜZ LİRA
BİR ADIMIN FİYATI İKİ YÜZ LİRA

Eskiden kiloyla alışveriş yapan vatandaşların, son aylarda birkaç yüz gramla hatta taneyle alışveriş yaptığı da görülmekte. Aslında görülmekten ziyade gözlerimiz kısılı bile olsa görünecek, apaçık bir vaziyette.

Bu kişilerin sayısı da gün geçtikçe fazlalaşıyor. Çünkü ev kirası, elektrik, doğalgaz ve su faturasını ödedikten sonra bütçeden geriye neredeyse hiçbir şey kalmıyor. Cebe koyulan tüm paralar sokağa atılan sadece bir adımda yok oluyor.

“ASGARİ ÜCRETLİ ARTIK BALIK NEDİR BİLMİYOR”

Kuşadası semt pazarında balıkçı esnafı Halil Palamutçu ise geçinebilmek için ek işte yaptığını belirterek şöyle konuştu: “Kuşadası pazarında balıkçılık yapıyorum. Diğer günler ise tekstil malzemeleri satarak hayatımı kazanıyorum. Esnaf olarak giderlere zam gelince ben de tezgahtaki ürünlere zam yapmak zorunda kalıyorum. Bugün Levreğin kilosu 200 lira. Bu balığı hangi vatandaş alabilir ki? Asgari ücretle çalışan bir insan levreği alamaz. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

 “YAKINDA PİRİNÇ VE FASULYEYİ TANEYLE SATACAĞIZ”

Hayat pahalılığı nedeniyle pazar tezgahına ürün alamadığını ifade eden bakliyat ve baharat satan esnaf da kredi kartlarıyla geçindiklerini ifade ederek, “Pazarcı esnafı olarak çok zor durumdayız.  Bugün sattığımız ürünü artık yerine koyamıyoruz. Eskiden birikim yapabiliyorduk. Şimdi birikim yapamıyoruz. Baharat ve bakliyat fiyatları uçtu. İnsanlar 5 liralık pirinç ve fasulye almaya başladı. Yakında pirinç ve fasulyeyi taneyle satarız artık” dedi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0