ÖNCE AF SONRA DÜZENLEME İSTİYORUZ

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, önce af, sonra düzenleme istediklerini söyledi.

ÖNCE AF SONRA DÜZENLEME İSTİYORUZ

Anayasa Mahkemesinin iptal edeceği ön görülen bazı kanunlarla alakalı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yaptığı açıklamaların ardından hazırlanan yargı reformu taslağının Meclis’e sunulması bekleniyor.

Adil Yasam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, “2016, 2020 ve 2023 yıllarında çıkarılan infaz düzenlemeleri adalete uygun olmamıştır. Cezaevleri nüfusu daha yoğun hale gelmiştir. 2005 yılında değiştirilen ceza infaz sistemi şuan cezaevlerindeki yoğunluğun en büyük sebebidir. Ayrıca cezaevleri ıslah özelliklerini kaybetmiştir” dedi.

"İZNE GÖNDERİLEN MAHKUMLAR

ISLAH OLDUKLARINI KANITLADI"

Cezaevinden çıkan herkesin suç işlediği algısının doğru olmadığını vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Elbette reformlar, düzenlemeler olmalıdır. Ancak geçmişte devletimiz 47 kez farklı gerekçelerle af çıkarmıştır. Türkiye Yüzyılında 48. af olması gerekir. Geçmişte ‘Rahşan affı’ olarak bilinen yasal düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından genişletilmesi çok konuşulmuştu. Cezaevinden çıkan mahkumların sadece yüzde 1’i geri dönmüştü. Ancak medya sanki cezaevinden çıkan herkesin suç işlediği algısı oluşturmuştu. Bunun böyle olmadığını Covid-19 yasası ile izine gönderilen her suçtan mahkum izine gönderilirken, devletin iş ve geçim imkanı sunmadığı halde ıslah olduklarını kanıtladılar. FETÖ’cü hakim savcıların yanlış kararları, yerlerine gelen tecrübesiz hakim ve savcıların kararları devam ederken ve Anayasa Mahkemesi adil yargılama hak ihlallerini yüzde 77 olarak açıkladığı bugünde, Gazi Meclisimiz af çalışması yaparak, geçmişin temizlenmesini sağlamalıdır. Biz önce af çıkarılmasını ve sonra düzenleme yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0