“BENİM MESKENİM SOKAKLARDIR”

“Kuşadası’nda hizmet çağı yaşayacak” sloganıyla yola çıkan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, mahalle toplantılarına İkiçeşmelik Mahallesinden başladı. Yoğun bir kalabalık eşliğinde gerçekleşen toplantıda Günel'in konuşması ile başladı.

“BENİM MESKENİM SOKAKLARDIR”

Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorun, talep ve önerilerini dinleyen Başkan Ömer Günel, Cafer Kotan Yaşam Parkı’na kurulan kürsüde açıklamalarda bulundu. Başkan Günel, 2019 yılındaki seçim çalışmalarında verdiğimiz sözleri yapabildik mi yapamadık mı diye sizlerden karne almaya geldik sizin vereceğiniz notlar bizim için çok değerli” dedi.

Başkan Günel, sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce de söylediğim gibi benim meskenim sokaklardır ikiçeşmelik mahallemizi daha güzel yerlere getirmek için ekiplerimiz sürekli görev başındalar. 2 yıllık uzun bir pandemi dönemi boyunca bazı hizmetler geç gelmek zorunda kaldı ona rağmen İkiçeşmelik mahallemize 35 milyon liradan fazla yatırım yaptık. Bunların içinde alt ve üst yapı sorunlarını kökten çözecek şekilde yeniledik. İçme su hattı, kanalizasyon hatları, elektrik, telefon ve internet hatları yenilendi. Uzun yıllardır beklenen doğalgaz hattı bağlantılarını bitirdik. Yollarımıza ise sıcak asfalt ve parke taşları uygulamaları yapıldı. Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere halı sahalar, oyun alanları basketbol sahası ve kedi köpek evlerinin olduğu Mehmet Alkışlı Parkı’nı kazandırdı.”

"2500 METREKARE ÇİMLENDİRME YAPILDI"

“Mahallemizin büyük eksiklerinden olan taziye evi, anne bebek bakım merkezi ve belediye kütüphanesini ise Cafer Kotan parkı’nda hizmet vermeye başladık” diyerek açıklamalarına devam eden Başkan Günel, “Ayrıca park alanında spor alanı, yürüyüş yolu, kamelya alanları olacak ve vatandaşlarımıza en uygun fiyat şeklinde hizmet verecek bir kafeterya hizmet verecek. İkiçeşmelik mahallesinde atıl olarak kalan zeytin bahçesini ise 2500 m² çimlendirme ve zeytin ağaçları ile mahallemize tekrar kazandırıldı. Mahallemizde milli bayramlarımızda ve özel günlerimizde hep birlikte aynı çoşkuyu paylaşmak için kutlamaları ve eğlenceleri mahallemize getirdik” diye konuştu.

"VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTTUNUZ"

İkiçeşmelik mahalle sakinlerinden gelen soruları ve talepleri dinleyerek ayrıntılı şeklide cevaplayan Başkan Günel, bazı durumlarda ilgili birimlerin müdürlerini sahneye çağırarak diretk cevaplamalarını ve dedikleri tarihte bitireceklerine dair söz vermelerini istedi. Söz alan vatandaşlar, belediye başkanın yanında olduklarını ve kendisini destekledikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Bunun sebebinin ise doğma büyüme İkiçeşmelik mahallesinde oturduğunu söyleyen bir vatandaş ise “Hiçbir zaman sizin döneminize kadar mahallemize nerdeyse mahallemize yatırım yapılmadı. Sadece sözler verildi. Seçimden sonra unutulduk ama siz verdiğiniz sözleri tuttunuz ve gerçekten mahallemizin kaderi yaptığınız yatırımlarla değişti” diyerek başkan Günel’e teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ömer Günel, mahallenin çocuklarının da gönlünü fethetti . Öncelikle çocuklara ikram aracından meyve suyu dağıtıldı ve daha sonra yiyecekler ikram edildi. Daha sonra başkan Günel'in söz verdiği çocuklara istekleri soruldu. Çocuklardan gelen talepler üzerine mahalledeki okulun bilgisayarlarını yenileceğini söyleyen Başkan Günel, çocuklardan büyük alkış aldı.

                                                                                                                                                 ÖZEN ÖZDEN

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0