Kırkyamalar KUAKMER’de görücüye çıktı

Kuşadası F. Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi’nde (KUAKMER) açılan Kırkyama sergisi davetlileri kendine hayran bıraktı.

Kırkyamalar KUAKMER’de görücüye çıktı

KUAKMER galeride, eğitmen Zeynep Özkan ve birlikte çalıştığı Meryem Güney Bakan, Fatma Ezer, Leyla Palamutçu, Hülya Dilek, Adviye Baflı ve Sevtap Çakal'ın el emeği göz nuru Kırkyama Sergileri’nin açılışına, Kuşadalıların yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda davetli katılım gösterdi. Rengarenk ve farklı desen çalışmalarıyla bezeli kırkyama ürünlerden oluşan sergide, davetliler bir yandan sergideki ürünleri gezerken diğer yandan da kırkyama hakkında bilgi alma imkanına sahip oldu. Sergi eğitmeni Zeynep Özkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Özkan, sergiye ev sahipliği yapan KUAKMER’e teşekkürlerini belirterek, ‘Bu sene 6 kursiyer arkadaşımla çalışmalarımızı sergilemek istedik. Serimizdeki el emeği göz nuru çalışmalarımızın bazıları 3-4 yıllık emeğin eserleri olarak görücüye çıktı. Kuşadası’nın kadınları ile kurslarımız boyunca bir taraftan terapi yaparken diğer taraftan da üretmenin zevkine varıyoruz. Arkadaşlarımın her biri çok yetenekli ve emekleri için kendilerine bir kez daha teşekkür ederim’ dedi.  

HOBİ ODALARI TERAPİ RAHATLIĞI SUNAR

Açılış çerçevesinde konuşan kursiyer Meryem Güney Bakan ise, hobi odalarının terapi niteliği taşıdığından bahsederek, ‘Aslında her insanın bir hobisi olmalı. Hobi ile uğraşan insanlar daha mutlu ve stresten uzak bir hayat sürerler. Bizler hobi kurslarında birlikte güler, sevinir, ağlarız.Hobi bir eğlence, zevk ve yapabilene bir kazanç kapısıdır.Bugün de burada yıllar süren çalışmalarımızı sanatseverler ile paylaşmak istedik. Bu noktada bizlere her daim destek olan Zeynep Özkan öğretmenimize, emeği geçen diğer arkadaşlarımıza ve katılımları için davetlilerimize teşekkür ederim’ dedi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0