ALTUNGÜN'DEN AÇIKLAMA!

Cumhur İttifakı’nın Kuşadası Belediye Başkan adaylığı yargılandığı dava nedeniyle düşürülen Esat Altungün ve eşi AK Parti’den istifa etti. Altungün tüm davalardan hem partinin hem de YSK’nın haberi olduğunu vurguladı ve kendisinin yerine eşinin aday gösterilmesini önerdiğini, bunun da kabul edilmediğini belirtti.

ALTUNGÜN'DEN AÇIKLAMA!

AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Esat Altungün’ün, 2009-2014 yılları arasında yaptığı belediye başkanlığı döneminde hakkında açılan davadan 3.5 yıllık bir cezasının ve hak mahrumiyetinin olması nedeniyle adaylığı düşürüldü. Yerine Mustafa Gökçe aday gösterildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Esat Altungün ve eşi Sebahat Altungün AK Parti’den istifa ettiklerini duyurdu.
EŞİMİ ÖNERDİM AMA
Konuyla ilgili konuşan Altungün, istifa sebebine açıklık getirdi. Kendi adaylığı düşünce yerine Altungün soyadı ile devam edilmesi için eşinin aday gösterilmesini önerdiğini, bu öneriye olumlu işaretler almalarına rağmen başka bir ismin aday olarak açıklandığını kaydeden Altungün “Son gece, olumlu işaretler birileri tarafından olumsuza çevrildi ve 2019’da yaşadığım son dakika operasyonunun bir benzerini 2024’de de yaşadım. İstifam tamamen insani bir refleks” dedi. Aday adayı olduğu sırada davalar ile ilgili dosyaları hem il hem de ilçe başkanlığına verdiğini davalardan genel merkezin de haberdar olduğunu söyleyen Altungün şöyle konuştu:
"Genel merkezin hukuk birimi bu konularda hassas. Yoksa işin özünde bırakın aday olmayı aday adaylığıma müdahale edilmesi gerekirdi. Genel merkezin hukuki biriminden geçmesi adaylığımın önünde engel olmadığını gösterir. Yaklaşık 1 aydır sahada çalışıyoruz. Üstelik çok ciddi bir rüzgar yakalamıştık. Bu kaza olmasaydı veya eşimin adaylığı ile gitseydik Kuşadası’nda seçimi alacaktık. Bizim AK Parti olarak Kuşadası’nda seçimi almamız aynı zamanda Aydın Büyükşehirde Mustafa Bey’e de büyük katkı sağlayacaktı.”
KIRGIN VE ÜZGÜNÜM
Yaşanan süreç nedeniyle kırgın ve üzgün olduğunu belirten Esat Altungün ancak kimseye "Peşimden gelin’ demedim diye konuştu. Altungün, “İstifa eden meclis üyeleri oldu ama ben kimseye istifa edin demedim. En küçük bir telkinim olmadı. Deseydik yüzlerle ifade edilirdi. Tam tersi arayanlar oldu. Bu olayı duygusal bir çerçeveye sokmayın kendi hedeflerinize bakın, partiye olan bağlılığınızı bozmayın dedim“ ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan Altungün’ün meclis üyesi adayları listesinde yer alan Kılınç Kocaman ve Çağatay Aynalı da adaylıktan çekildi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0