AYDIN VALİSİ AKSOY SON DURUMU AKTARDI

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Karacasu ve Bozdoğan’daki yangınlarda 150 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

AYDIN VALİSİ AKSOY SON DURUMU AKTARDI

Orman yangının devam ettiği Karacasu ilçesi Alemler Mahallesi’ndeki çalışmaları koordine eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, yangının saat 17.30 itibariyle başladığını, hava şartları ve rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü belirtti.

Vali Aksoy, “İlk aşamada yaklaşık olarak 150 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü değerlendiriyoruz” dedi.
Dün, Bozdoğan’da meydana gelen yangının kontrol altında olduğunu ifade eden Vali Aksoy, “Bugün saat 17.00’ye kadar ilimizde önemli diyebileceğimiz bir yangın söz konusu değildi ama şu anda bulunduğumuz nokta olan Karacasu Alemler Bölgesi’nde saat 17.30 itibariyle bir yangın çıktı. Hava şartları ve rüzgar yangının büyümesine neden oldu. Bütün ekiplerimizle şu anda yangın mahalindeyiz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın araç gereçleriyle buradayız. Temennimiz yangını kontrol altına alabilmek. Can kaybı söz konusu değil ancak bu yangında bazı evlerin zarar görebileceğine dair değerlendirmemiz var. Temennimiz en az zararla bu yangından korunmak” ifadelerini kullandı.

Yangınlarla ilgili aranan şüpheli plakalar hakkında konuşan Aksoy, “Birtakım ihbarlar var ama bu ihbarların gerçekle ilgisi olup olmadığı konusu da dahil olmak üzere her ihbarı biz ciddiye alarak inceliyor, değerlendiriyoruz. Şu anda somut, paylaşabileceğimiz bir bilgiye sahip değiliz” diye konuştu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0