TEK EKSİĞİMİZ HEYKEL Mİ ??

4. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu başladı. Bu yıl 4. Kez düzenlenecek heykel sempozyumun dün kokteyli açılışı yapıldı. Yoğun bir katılım vardı. Bir tek kesim eksikti halk yoktu açılışta.

TEK EKSİĞİMİZ HEYKEL Mİ ??

Kuşadası'nda heryerde yeterince heykel bulunmasına rağmen bu yılda 10 adet yeni heykel yapılıyor. Artık sokaklar da ve caddelerde heykel koyacak yer kalmamışken, bu kadar masraf yapılması ve ilçenin  heykellerle donaltılması halk tarafından tepki ve öfkeyle karşılanıyor. Sadece konaklama için bile 1.5 milyon lira civarı gidecek olması, bu sempozyumun Kuşadası'na maliyetini açıklıyor. Kuşadası Belediyesi'nin 1 milyar lira borcu olduğu dönemde, bu tarz israf yapılıyor olması hatta işçi maaşları bile düzenli ödenemediği konuşuluyorken, belediyenin sürekli bu tarz masraflarla gündeme gelmesi belediye işçileri başta olmak üzere kuşadası halkını rahatsız etmeye başladı.

Her geçen gün belediyenin borcu artarken başta Balıkçılar Meydanı'ndaki konserler, plaj partileri ve heykel sevdası Kuşadası Belediyesi'ni borç batağına sürüklüyor. Halkın çıkarları yerine belli başlı mekanlarda konserler yapılıyor olması ilçe gündeminde sürekli tartışılmasına sebep oluyor.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0