SUÇ ÖRGÜT LİDERİ KUŞADASI'NDA YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli 5 ilde düzenlenen "Kuyu-2" operasyonları ile Aydın'da Hakan Gürel'in, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay'ın, Karaman'da İbrahim Öztürk'ün elebaşılığını yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi ve elebaşlarının da aralarında bulunduğu 45 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Dün yapılan operasyon sonucu Kuşadası'nda bir villada avukat olan suç lideri ve 5 adamı ile yakalandı.

SUÇ ÖRGÜT LİDERİ KUŞADASI'NDA YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; uyuşturucu ticareti, tefecilik be resmi belgede sahtecilik suçlarını işleyenlere yönelik olarak Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli 5 ilde Jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarında Aydın'da Hakan Gürel'in, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay'ın, Karaman'da İbrahim Öztürk'ün elebaşılığını yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildiğini duyurdu.
Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Aydın'ın Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda; "Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet" suçlarını işlediği tespit edilen 21 şüpheli yakalandı.
SAHTE FATURA OYUNU
Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; online satış platformlarında kurye olarak faaliyet gösterdikleri, akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi göstererek, sahte faturalar ve fişler karşılığında devleti yüksek meblağlarda zarara uğrattıkları tespit edildi.
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE
Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Erzurum ve Muş'ta düzenlenen operasyonlarda "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 17 şüpheli yakalandı.
Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Erzurum ve Muş'tan temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri piyasaya sürerek, satışını yaptıkları tespit edildi.
TEFECİLER MAĞDURLARIN MALLARINA EL KOYDU
Karaman İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Karaman ve Konya'da düzenlenen operasyonlarda "Tefecilik" suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 7 şüpheli yakalandı.
Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; yüksek faiz karşılığında ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara borç para vererek, karşılığında senet imzalattıkları belirlendi. Mağdurların borcunu ödemelerine rağmen imzalatılan borç senetlerini mağdurlara iade etmedikleri ve darp ve silahlı tehditle borcu tekrar tahsil etmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Mağdurlara, iade etmedikleri senetleri ileri sürerek teminat olarak aldıkları taşınır ve taşınmaz mal varlıklarını icra yoluyla veya zor kullanıp, örgüt üyeleri üzerine devir işlemlerini yaparak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
"ÖRGÜT VE ÇETELER ADALETE TESLİM EDİLECEK"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; "Dünyanın öbür ucuna da kaçsalar, suçta kibirlenen organize suç örgütü üyelerini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Organize suç örgütlerine ve çetelere karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" şeklinde açıklamada bulundu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Aydın, Erzurum, Muş, Karaman ve Konya'da "Kuyu-2" operasyonları düzenlendi. Operasyonlar sonucu Aydın'da Hakan Gürel'in, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay'ın, Karaman'da İbrahim Öztürk'ün elebaşılığını yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 45 şüpheli yakalandı

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0