BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: SUYU TASARRUFLU KULLANALIM

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, dünya genelinde yaşanmakta olan kuraklığa dikkat çekerek suyun dikkatli kullanılması uyarısında bulundu ve bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: SUYU TASARRUFLU KULLANALIM

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, dünya genelinde yaşanmakta olan kuraklığa dikkat çekerek suyun dikkatli kullanılması uyarısında bulundu ve bir mesaj yayımladı. Başkan Çerçioglu mesajinda Aydın'da şiddetli kuraklık yaşandığının altını çizerek şunlara yer verdi:

İklim değişikliklerinin dünyada yaratmıs olduğu olumsuzluklar, ülkemizde de gün geçtikçe daha fazla hissedilmeye başlamıştır. Yağis miktarlarının azalması ilimizde bizleri ciddi anlamda kuraklık ile karşı karsıya bırakmıstır. Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün yayımlamıs olduğu verilere göre yapılan değerlendirmede Aydın ilinin büyük bir bölümünün olağanüstü kuraklık, diğer yerlerinde ise çok şiddetli kuraklık ve şiddetli kuraklık kategorisine girdigi görülmektedir. Bunun yanı sıra yağısların yeterli düzeyde olmaması nedeniyle yeraltı ve yerüstü su kaynaklarımızda azalmalar yaşanmaktadşr.

İlimiz genelinde kullanilan 1271 adet içme suyu kuyumuzda da su miktarinda %35 oranonda azalma olmakla beraber geçen yıl itibari ile 79 adet içme kuyusu suyun tükenmesi sonucu tamamen kurumustur.

İlimizde yağis miktarinın yıllık ortalama yağis miktarının çok altında kalması, mevcut su kaynaklarımızı her zamankinden daha fazla korumaya, daha fazla tasarruf etmeyi zaruri duruma getirmiştir.

İlimiz genelinde sağlamis olduğumuz içme ve kullanma suyunun tasarruflu kullanılması, vatandaslarimizin bu konuda hassasiyet göstermeleri yaşamakta olduğumuz kuraklığın etkisini azaltacak, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarımızın korunmasını sağlayacaktır.

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0