SÖKELİLER DİKKAT!

DİKKAT! Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde de doluluk oranının yüzde 90’lara yaklaştığı öğrenildi.

SÖKELİLER DİKKAT!

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde de doluluk oranının yüzde 90’lara yaklaştığı öğrenildi. Servislerin yoğun bakım ünitelerine göre daha az yoğun olduğu öğrenilirken, aşı olanların sayısının çok az olduğu öğrenildi.

Ekim ayından itibaren Aydın genelinde yavaş yavaş yükselmeye başlayan Covid-19 vaka sayıları Ocak ayında artış yaptı.

Vakalar, 100 bin nüfus baz alınarak haftalık hesaplamalarda günlük 364 sayılarına kadar ulaştı.

Covid-19 vaka sayılarının artması ile birlikte vefat sayılarında da artışlar başladı. Söke’de Ocak ayı içinde 33 kişinin Covid-19 nedeniyle vefat ettiği öğrenilirken, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinin neredeyse %100 doluluğa ulaştığı belirtildi. HES haritasında düşük riskli ilçe kategorisinde bulunan Söke, orta riskli bölge kategorisine yükseldi. Söke’de yoğun bakımda yatan hasta sayısının arttığı öğrenildi. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitelerinin yüzde 85 ile 90 arasında doluluğa ulaştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde vaka artışlarının bu şekilde devam etmesi durumunda yoğun bakım hastalarının ilçe dışındaki hastanelere nakil edilebileceğine dikkat çekildi. Şu ana kadar yoğun bakım hastalarının nakil edilmediği bilgisi verilirken, vaka artışlarının bu şekilde devam etmesinin sıkıntıyı daha da artıracağı belirtildi.

Covid-19 aşılama hızının oldukça yavaşladığı bilgisi verilirken, günlük aşılanan kişi sayısının 1500’lerden 100-150’lere kadar gerilediği belirtildi. Vatandaşların kapalı alanlarda fazla kalmamaları ve maskesiz dolaşmamaları istenirken, aşı eksiklerini bir an önce tamamlamaları istendi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0