DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU! 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Aydın Kuşadası ilçe merkezli, Diyarbakır ve İzmir'de jandarmanın suç örgütüne yönelik 29 Aralık'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 şahıstan 6'sı tutuklandı. 1 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere, 3 şahıs adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 4 şahıs ise savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU! 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Aydın İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri

Aydın, Diyarbakır ve İzmir'de 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'silahla iş yeri ve araç kurşunlama' 'darp' ve 'tehdit' ile 'uyuşturucu madde ticareti' yapıldığı bilgisi üzerine 28 Eylül'de çalışma başlattı. Yaklaşık 90 gün süren çalışmada teknik ve fiziki takip sonrası harekete geçen jandarma ekipleri, 29 Aralık'ta Aydın, Diyarbakır ve İzmir´de 16 şüpheliye yönelik belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.



Operasyonda aranan 16 şüpheliden 14'ü gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada ise 79.63 gram metamfetamin, 5 kilo 870 gram kubar esrar, 9 uyuşturucu kullanma aparatı, 65 sentetik uyuşturucu hap, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 42 adet 9 mm çapında fişek ve 4 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0