SÖKELİ MUHTAR KÜPLERE BİNDİ!

Söke'nin Doğanbey Mahalle Muhtarı Serdar Sarıkurt, Milli Park Doğanbey şefliğinin bölgede bulunan balıkçılara “Kara Yasağı” getirmesine isyan etti.

SÖKELİ MUHTAR KÜPLERE BİNDİ!

Söke’nin tarihiyle ünlü ve denize tek kıyısı olan Doğanbey Karina’ya hiç bir hizmet götürmeyen Milli Parklar Şefliği, bölge balıkçısına, “Kara Yasağı” getirdi.

Bu kararla birlikte artık balıkçılar teknelerinin bakımını yaptırmak için karaya çıkaramayacaklar.

Doğanbey Mahalle Muhtarı ve Doğanbey-Tuzburgazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Serdar Sarıkurt ve balıkçılar bu karara tepki göstererek isyan ettiler.

YETER ARTIK!

Milli Park Doğanbey Şefliği'nin aldığı kararın tamamen yanlış ve hata olduğunu söyleyen Doğanbey Mahalle Muhtarı Serdar Sarıkurt, “Karinada tekne bakımını yasak etmek, yem tutmayı yasak etmek, buradaki evini balıkçılıkla geçindiren insanları devlete karşı düşmanlık içine sokmaktan ileri gitmez. Milli park Doğanbey şefliği ne yapmaya çalışıyor? Biz yıllarca burada ekmeğimizi balıkçılıktan çıkardık. Milli parklar, uzun devreli gelişim planında geleneksel balıkçılık serbest iken bu tür gariban halk düşmanlığı nereden geliyor? Biz karinada yıllarca milli park, köylü iç içe yaşadık. Köylüme her konuda baskıya geçmiş milli park bir balıkçının yemine kaldı. Büyük zenginlere gıkı çıkmayan, mahkemeye veremeyen milli park, köyümdeki hayvancıya her türlü dava açmaktan tutanak tutmaktan geri kalmıyor. Çiftçisine hayvan sahiplerine balıkçılara her türlü kanunu uygulayan milli park Doğanbey şefliği, amacınız ne? Ben Doğanbey muhtarı olarak çiftçimin, balıkçımın, hayvancının yanındayım. Bize bu dünyayı siz haram edemezsiniz. Bir tane milli park şefi, burada Jandarmayı, Muhtarı, Tarım İl Müdürlüğü'nü yok sayarak kendini bu bölgenin sahibi sanamaz. Sizler yokken biz vardık, halen de varız, var olacağız! Biz, ormanımızı da milli parkı da, devletimizi de seviyoruz. Yeter artık!,” dedi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0