SÖKE ŞOFÖRLER ODASI'NDA KARATAŞ GÜVEN TAZELEDİ

YENİHABER KUŞADASI GAZETESİ OLARAK, GÜVEN TAZELEYEN BAŞKAN REFİK KARATAŞ’I TEBRİK EDERİZ.

SÖKE ŞOFÖRLER ODASI'NDA KARATAŞ GÜVEN TAZELEDİ

Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde mevcut Başkan Refik Karataş 542 oy alırken, Hüseyin koşar 38 oy aldı.

Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu dün saat 10.00 ile 17.00 arasında yapıldı. Şoför esnafının büyük ilgi gösterdiği genel kurulda oy kullanma hakkı bulunan 832 üyeden 582’si genel kurula gelerek oy kullandı.

Divan başkanlığını Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Semih Özmeriç’in yaptığı genel kurulda Başkan Adayı Hüseyin Koşar projelerini anlattı. Vakıf kurup başına önceki Söke kaymakamlarından Mehmet Demirezer’i getireceğini söyleyen Hüseyin Koşar, kamyoncular kooperatifi kuracağından bahsetti.

Koşar’ın konuşmasından sonra söz alan Refik Karataş Hüseyin Koşar’a şoförlük mesleğinin içinden gelmediğini belirterek “Bu mesleğin içinden gelen insanlar sana inanmazlar. Bu insanlar Trakya’da, Kahramanmaraş’ta kamyonun içinde yatan, kamyonun içinde yumurtasını pişirip yiyen insanlardır. Sen bir günden bir güne Kuşadası minibüsüne binip Kuşadası’ndaki esnaflarla bir araya geldin mi? Kuşadası’ndan buraya minibüs getirdin mi Hüseyin?” diye sordu.

“Vakıf kuracaksın, Mehmet Demirezer’i vakfın başına getireceksin öyle mi Hüseyin?” diyen Refik Karataş “Mehmet Demirezer Söke’ye uğramadan çevre yolundan evine gidecektir. Söke esnafından birini Vakfın başına niye getirmiyorsun? Sen konuşurken şoför esnafını ciddiye almadın. Konuştuklarında benim niyetim milletvekilliği, Belediye Başkanlığı dedin. Sen şoför esnafını basamak olarak kullanacaksın. Şoför esnafı seni basamak olarak kendini kullandırmaz. Sen hiçbir zaman şoför esnafını basamak olarak kullanamazsın. Şoför esnafı buna izin vermez. Akaryakıttan bahsediyorsun, Petrol Ofisi kuracağından bahsediyorsun. Vakıf Kuracağına bahsediyorsun. Bunun başına da Mehmet Demirezer’i getireceğini söylüyorsun. Mehmet Demirezer Söke’nin üzerinden elini çeksin. Vakıf kuracak adam çıkar Söke esnafından birini vakfın başına getirir. Ben de esnaf kefaleti hiçbir zaman için kullanmadım. Esnaf Kefalet ayrı bir kurum, Şoförler ve Otomobilciler Odası ayrı bir kurum. Söylediklerinle arkadaşları töhmet altında bırakma. Ben kimseyle ilgilenmedim. Sen şoförlük mesleğinin içinden gelen birisi olsaydın, benim hedefim Belediye Başkanlığı, milletvekilliği demezdin. Sen değil, bu esnaf seni basamak yapar” dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde Hüseyin Koşar kırmızı liste ile seçimlere giderken, mevcut Başkan Refik Karataş beyaz liste ile seçimlere gitti. Yapılan oy sayımı sonucunda mevcut Başkan Refik Karataş Hüseyin Koşar’a büyük fark attı. Şoförler ve Otomobilciler odasında 832 oy kullanma hakkı bulunan şoför esnafından 582’si genel kurula gelerek oy kullandı. Yapılan sayım sonucunda mevcut Başkan Refik Karataş 542 oy alırken, Hüseyin Koşar 38 oy aldı. 2 oy geçersiz sayıldı.

Refik Karataş başkanlığındaki Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni yönetimi Ramazan Demir, Lütfü Bala, Nazım Bali, Fahri Kandaş, Kerim Yalçın ve Muharrem Uğurel’den oluştu. Denetim Kurulu Asil üyeliklerine Hasan Durmaz, Atınç Bilgin ve Hayrettin Çobanoğlu seçildiler.

Genel kurul sonrasında tebrikleri kabul eden Refik Karataş “Seçim burada bitti. Bundan sonra işimize bakacağız. Hepimiz yorulduk, evlerimize gidip dinlenme zamandır. Şunu da hatırlatmak isterim. O iki keklik oynamak isteyenler, çıksınlar şimdi parkta oynasınlar” dedi. 

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0