SICAK HAVA DALGASI

Türkiye Sıcak Hava Dalgasıyla Karşı Karşıya.

SICAK HAVA DALGASI

Batı kesimlerinden ülkeye giren sıcak hava dalgasının bir hafta boyunca etkili olması beklenirken, uzmanlar vatandaşları evden çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün itibariyle batı kesimlerinden başlayarak ülkeye sıcak hava dalgasının giriş yapacağını duyurdu.

Hava sıcaklığı artacak!
Hafta ortasından itibaren Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının artması bekleniyor. Mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması öngörülüyor.

Sıcaklık 40 dereceye kadar çıkabilir!
Perşembe ve cuma günleri İstanbul'da sıcaklık 35 dereceye, Çanakkale ve Balıkesir çevresinde ise 38-39 dereceye ulaşacak. Adana ve Antalya arasındaki Akdeniz bölgesinde 40 dereceye, Ankara ve Kayseri'deki İç Anadolu bölgesinde ise 38 dereceye kadar sıcaklık bekleniyor.

Yangın tehlikesi artıyor!
Ege ve Akdeniz bölgelerindeki ormanlık alanlarda yangın tehlikesi alarmı veriliyor. Lütfen dikkatli olun ve yangın riskine karşı önlem alın.

Evden çıkmamaya dikkat!
Sıcak hava dalgasının bir hafta boyunca ülkede etkili olması beklenirken, yaşlılara ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara evden çıkmamaları yönünde uyarılar yapılıyor.

Lütfen sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olun, kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun. Güvende kalmanız dileğiyle!

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0