SEN DE O KULEYE ÇIKTIN MI ÇERÇİOĞLU?

Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy, katıldığı bir televizyon programında aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da bulunduğu birçok CHP’li ismin rant çarkını deşifre etti. Yeni Asır Gazetesi yazarlarından Erhan Gülenç’in köşesine taşıdığı kirli ilişkiler yumağının merkezinde Necip Hablemitoğlu suikastinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Levent Göktaş var.

SEN DE O KULEYE ÇIKTIN MI ÇERÇİOĞLU?

Hurda operasyonuyla tutuklanıp 7 ay hapis yatan ve Menemen Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan CHP’li Serdar Aksoy, katıldığı bir televizyon programında aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da bulunduğu birçok ismin para trafiğini etrafa saçtı. Yeni Asır Gazetesi yazarlarından Erhan Gülenç’in köşesine taşıdığı yazıda, Necip Hablemitoğlu suikastinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Levent Göktaş ismi dikkat çekiyor. Serdar Aksoy’un verdiği bilgilerde Özlem Çerçioğlu’nun avukatlığını da yapan eski asker Levent Göktaş’ın CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan ile kurduğu para trafiği göze çarpıyor. Erhan Gülenç’in “siyasetin kirli finansmanı” başlığıyla kaleme aldığı yazıda aktarılan bilgiye göre, havada uçuşan milyonların sevk ve idare edildiği merkez Ankara’da Koç Holding'e ait Koç Kuleleri.


KOÇ GİBİ TEZGÂH KURMUŞLAR
Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un itiraf niteliğindeki açıklamasında, Koç Holding'e ait Yapı Kredi Bankası'nın bir yönetim kurulu üyesi de iddiaların merkezinde bulunuyor. Göreve geldiği ilk dönemde mali yönden sıkıntı yaşadıklarını aktaran Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy, maaş ödemekte zorlandıklarını ve kredi arayışına girdiklerini dile getirdiği açıklamasında sonradan CHP milletvekili seçilen bir arkadaşıyla Koç Kulelerde Yapı Kredi Bankası’nın üst düzey bir yöneticisiyle görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bu kişinin kendisine yardımcı olacaklarını ancak öncesinde Levent Göktaş ile görüşüp görüşmediklerini sorduğunu aktaran Aksoy, ardından banka yöneticisinin kendisini aynı binada bulunan ve çok sıkı korunan Levent Göktaş’a ait hukuk bürosuna götürdüğünü ifade etti. Burada, Özlem Çerçioğlu’nun da avukatı olan Levent Göktaş’ın kendisine, “Tuncay Özkan senden bir takım taleplerde bulunur, sen de artık bunu bir şekilde halledersin" dediğini aktaran Serdar Aksoy, bu görüşmeden sonra o dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Tuncay Özkan ile yine o dönem TBMM Grup Başkanvekili olan Engin Özkoç'un birlikte belediyeye geldiğini sözlerine ekledi.


‘ÖZ’ CUKKACILAR GÖREV BAŞINDA
İki ismin kendisinden makam odası dışında ve cep telefonlarını kapatarak bir görüşme yapmak istediğini aktaran Aksoy, bu görüşmede Özkan'ın Seyrek'te 1.5 milyon metrekareyi bulan belediye arazileri için çıkmayı düşündüğü ihaleyi, ayrıca AND isimli asansör firmasıyla ilçedeki asansörlerin bakım ve denetimi için anlaşmalarını ve Güneşim Medya ile çalışma yapmasını istediğini iddia etti. Aksoy, bu talepleri yerine getirmediğini vurguladı. Konuşmasında Ankara’daki siyasetçilerin gelir kaynağının belediyeler olduğunu vurgulayan Serdar Aksoy, talep edilenlerin yerine getirilmemesi halinde insanı şaşırtacak durumların yaşandığını belirterek şu ifadeleri kullandı; “Bu tezgâhı bozmaya kalktığınızda ya da isteklerini reddettiğinizde başınıza gelmeyen kalmıyor. Bu nasıl kirli bir ağ? İnsan gerçekten şaşırıyor.”


HANGİ İHALELERİ VERDİN ÖZLEM BAŞKAN?
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da Necip Hablemitoğlu suikastinin azmettiricisi olduğu suçlamasıyla yargılanıp tutuklanan eski asker ve Avukat Levent Göktaş’ın hukuk bürosuyla anlaşma imzaladığını söyleyen Serdar Aksoy, ikili arasında yürütülen ihale trafiğine dikkat çekti. Aksoy’a göre, CHP’nin iktidara gelmesi halinde kendisine MİT Müsteşarı yapılma sözü verilen Levent Göktaş ile Özlem Çerçioğlu arasında derin bir rant ilişkisi var.
Sadece Menemen Belediyesinin değil, birçok CHP’li Belediye Başkanının Ankara’daki işleri için Levent Göktaş ile görüştürüldüğünü ifade eden Aksoy, Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Göktaş’ın değişik şirketlerine ihaleler verildiğine dikkat çekti.

Kaynak:

https://youtu.be/bxvTimBM48o?si=ZEsyl_ToJK87W4YV

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0