SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ!

En büyük hayalim Uğur Mumcu cinayetini çözmek diyen Gaffar Okkan öldürüldüğü gece ne açıklayacaktı. Ajanlar Ordusu dedikleri kimdi!

SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ!

 

GAZETECİ YAZAR UĞUR MUMCU’NUN KATLEDİLİŞİNİN 29. YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ.

UĞUR MUMCU 24 OCAK SABAHI

 

Gazetesine gitmek üzere sabahın erken saatlerinde evinden çıkan Mumcu, otomobiline yanaştı. Kim bilir; aklında tarikatların gerçek yüzü mü vardı yoksa yolsuzluk peşinde koşanları bulup halka tüm gerçekleri açıklama isteği mi? Yoksa aldığı tehditlerle “öldürüleceğine emin olduğunu” açıkladıktan sonra bu cinayetin ne zaman gerçekleşeceği mi?

Aklında neler vardı, neler düşünüyordu, bilinmez ancak o otomobilin kapısını açıp koltuğuna oturduktan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi bir olmadı. Çünkü faili meçhullerle katledilen aydınlar arasına bir isim daha eklenmiş ve tablo, çok daha karanlık bir hale gelmişti.

Uğur Mumcu cinayeti aydınlatılmadı. Cinayeti kökten dinci bir örgütün işlediği ve araca bombayı koyan bu örgütün İran’dan geldiği bilgileri dışında tatmin edici hiçbir soruşturma gerçekleştirilmedi. Yıllar sonra bir emniyet müdürü olan Gaffar Okkan, bu cinayeti aydınlatmaya yönelik düşüncesini paylaşacak ancak o da manidar bir günde, 24 Ocak gününde şehit edilecekti.

Bundan tam yirmi yıl önce 24 Ocak 2001 yılında şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın en büyük hayali kendisinden sekiz yıl önce evinin önünde katledilen usta gazeteci Uğur Mumcu’ya yapılan suikast olayını çözmekti. Okkan öldürülmeden birkaç gün önce Uğur Mumcu’nun kardeşi Ceyhan Mumcu’yu arayıp 24 Ocak’ta suikastle ilgili çok önemli bilgileri paylaşacağını söylemişti.

‘EN BÜYÜK HAYALİM BU SUİKASTİ AYDINLANMAK’
Bu olaydan 8 yıl sonra yine aynı tarihte yani 24 Ocak’ta, yanında bulunan 5 polis memuruyla birlikte valilik binasına giderken pusuya düşürülerek şehit edilen Ali Gaffar Okkan’ın da en büyük hayali ise Uğur Mumcu suikastını aydınlatmaktı.  

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede ve İstanbul’da yapılan Hizbullah operasyonlarında önemli rol üstenen Okkano dönem kendisini ziyaret eden gazetecilere, “Bu meslekteki en büyük hayalim rahmetli Uğur Mumcu suikastını çözmektir. Mumcu suikastında kullanılan patlayıcı düzeneği ve düzenekte kullanılan patlayıcı ile malzemelere Batman’da bir saldırıda rastladık. Eğer bu işi çözersem o zaman gözüm arkada kalmaz” diyordu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0