Kuşadası’nın kararı: Behçet Alp

İYİ Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Behçet Alp, Atatürk Anıtı önünde başlattığı miting programını aynı noktada bitirdi.

Kuşadası’nın kararı: Behçet Alp

İyi Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı, eski Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile binlerce kişinin destek vermek için doldurduğu meydanda büyük bir iktidar coşkusu yaşanırken, yaptığı etkili konuşmayla alkış alan Behçet Alp, “Pazar akşamı Kuşadası tarihinin en karanlık zihniyetini sandığa gömeceğiz, Ömer Günel’i Malta’ya postalayacağız” dedi.
Kuşadası'ndaki rant, rüşvet, talan, yolsuzluk düzenine 31 Mart'ta son vereceklerini ve zulmünden kurtaracaklarını belirterek konuşmasına başlayan Behçet Alp, 2019’da rakip oldukları Fuat Akdoğan ile Ömer Günel’in birlikte olduklarını söyledi. Fuat Akdoğan’ın 2019 seçiminde Ömer Günel’in Kuşadası’na çökmeye geldiğini söylediğini hatırlatan Behçet Alp, “Geçen seçimde FETÖ’cü bunlar diyenler bugün yan yana. Acaba neden? Kuşadası tarihinin en karanlık dönemini yaşıyor. Bu şahsiyet de Kuşadası tarihinin en karanlık yüzü. Güzel ilçemize bugüne kadar hiçbir hizmeti olmadığı gibi aynı zamanda aklımızda da dalga geçiyor. Dostlarından aldığını iddia ettiği paralarla şehrin her tarafını afişleriyle donattı. Kardeşim sen 5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorsun. Bir belediye başkanının reklamı yaptığı hizmettir. Biz Kuşadası'nda gönüllere girmek için çıktık bu yola. 1 Nisan'dan sonra benim belediye başkanlığım dönemimde benim fotoğrafımı, benim adımı hiçbir hiçbir afişte ve ilanda görmeyeceksiniz. Afiş gerekiyorsa sadece Kuşadası Belediyesi yazacak. Fotoğrafımı ve adımı görmeyeceksiniz. Söz veriyorum” dedi.


Ekonominin kötü olduğunu, esnafın kan ağladığını belirten Behçet Alp şöyle devam etti: “Ama bu ne yaptı? Kent meydanındaki esnaflarımızın dükkanlarını başlarına yıktı, kent meydanını AVM yapıyor. 30 yıllığına birilerine peşkeş çekti. Kuşadası’nın 30 yıllık kira gelirlerini birinin cebine rant olarak havale etti. Yetmedi toprak sahada aynı şeyi yaptı. 30 yıllığına birilerine peşkeş çekti. Bakın bu şahıs o kadar başarısız, o kadarı o kadar beceriksiz ki Kuşadası Belediyesi’ni 230 milyon gibi bir borçla devralmıştı. 5 yıllıda Kuşadası Belediyesine dahil yaklaşık 125.000 metrekarelik mülkünü sattı. Ama Kuşadası Belediyesi’nin 1,5 milyarın üzerinde borcu var. Kuşadası Belediyesi’ni batırdı. Yetmedi Kuşadası'nın en verimli tarım arazilerini parsel parsel imara açtı, ranta kurban etti. Bakın Soğucak artık tarım vasfını yitirdi, Apartmanlar Kirazlı köyünün sınırına kadar dayandı. 5 yıldır bir korku filmi yaşıyoruz. Herkesi tehdit ediyor, kendinden olmayanı yok sayıyor. Bu nedenle balıkçı esnafımızla, şoför esnafımızla, sivil toplum örgütlerimizle uğraştı, iç işlerine müdahale etti. Belediye personellerimizi canından bezdirdi, çarşı esnafımızı geldiği günden beri mağdur etti.”


Kuşadası’nın 5 yıllık karanlık döneminde yazar Ergün Poyraz’ın Kuşadası Belediyesi’ndeki ihale yolsuzluklarını araştırdığı için ihaleyi alan firmanın yetkilileri tarafından Davutlarda evinin önünde, eşinin gözü önünde öldüresiye dövülüp hastanelik edildiğini, olayın azmettiricisinin Ömer Günel olduğunu açıklayan Ergün Poyraz’ın günlerce yoğun bakımda yattığını hatırlatan Behçet Alp, “Ömer Günel’in Ergün Poyraz’ı iftira gerekçesiyle açtığı davanın duruşmasında mahkeme Ergün Poyraz’a beraat kararı verdi. Bu ne demek biliyor musunuz? Ömer Günel’in azmettirici olduğu mahkeme kararıyla tescillendi. Yalan söylemiyorum, ama o ne yapıyor? Gece gündüz hakkımda iftiralarda bulunuyor, belden aşağı kirli siyaset yapıyor, hakaret ediyor. Bugün Kuşadası’nda 40 bin tane gazete dağıtmışlar. Ne yazmışlar? Kumpasçı, azmettirici adayını çek diye Genel Başkanım Meral Akşener’e seslenmişler. Kim demiş? CHP İLçe Başkanı demiş. Basın tetikçisi gazetecileri de utanmadan bunu haber yapıyorlar. Ey Ömer Günel benden ne kumpasçı olur, ne azmettirici. Senin azmettiriciliğin mahkeme kararıyla tescilli. Bunların döneminde Kuşadası tarihin en karanlık günlerini yaşadı, ülkeye rezil oldu. Bakın bir Belediye Başkan Yardımcısı Arya’da çalışan bir personeli sokakta, çocukların gözü önünde kafa atarak darp etti. Neden darbetti biliyor musunuz? Çalışan personel bunlar yiyip içtikten sonra hesap istediği için dayak yedi. Alışmışlar bedava yemeye içmeye, hesap istediği için Arya çalışanına husumet beslediler, sokak ortasında dövdüler” dedi.
Ömer Günel’in mitingine 50 otobüs Bozdoğan, Umurlu ve Acarlar’dan taşıma kalabalık getirildiğine dikkati çeken Behçet Alp, bunun korkunun işareti olduğunu söyledi. Günlerdir mal varlığını açıklaması için Ömer Günel’e seslendiğini anlatan Behçet Alp sözlerine şöyle devam etti: “Ama açıklamıyor. Ben söyleyeyim Yaylaköy’de ve Germencik’te birer malikane, Marina'da yat, Antalya'da otel, 100 binlerce avro tutarında motosiklet koleksiyonu, Ankara'daki daireler. Ama bunları başkalarının üzerine yapmış uyanık. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Milli Park’ın girişindeki denizin içine beton dökmüş, oğluna beach club yapacakmış. Kendisini Güzelçamlı’daki bir toplantıda eleştiren vatandaşımıza benim ticaret yapma hakkım yok mu dedi. Allah gözünü doyursun. Kuşadası'nda bir şirket kurmuş, şirketin ticaret siciline göre %50 ortağı bu şirketle Kuşadası'nda cebine indirdiği rüşvetleri, paraları elmasa çeviriyor, mücevhere çeviriyor, sonra da güya işlenmek üzere Malta'ya gönderiyor. Orada yatırım yapıyor. Bu şahsiyet pazar gecesi Malta’ya kaçacak. Ama 5 yıldır yaptıklarının hesabını soracağız, hiç birini yanına kâr bırakmayacağız. Söz veriyorum. Bakın hakkında soruşturmalar başladı. Arkasına bakmadan dönüp kaçıp gidecek, bundan hiç şüphem yok. Bakın şu yaptıklarıyla ilgili soruşturmalar başladı, ben belgesiz konuşmam, iftira atmam. Bu avukat iken müvekkillerini dolandırmış. 2 tane yabancı müvekkilinin tapusunu müvekkillerin üzerine devretmesi gerekirken almış bunu başkalarına satmış. O yabancı 2 İrlandalı müvekkili bunu savcılığa şikayet ediyor, Adalet Bakanlığı bu konuyla ilgili geçtiğimiz hafta dolandırıcılıktan hakkında soruşturma izni veriyor. İftira yok, yalan yok, dolan yok. Bakanlığın yazılı belgesi var. Pazar günü bu kin, nefret ve kibir dolu korku imparatorluğuna son vereceğiz. Kuşadası’na barışı, huzuru, sevgiyi getireceğiz. Kuşadası nefes alacak. Az kaldı.”
Daha sonra İyi Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı ile Aydın Milletvekili Ömer Karakaş’ın kısa konumalarının ardından miting sona erdi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0