ÖZEN ÖZDEN'İN KÖŞE YAZISI: KUŞADASI GÜNDEM

"Kuşadası'nda yerel seçim çalışmaları hız kazanıyor. AK Parti'nin kongresi sona erdi ve CHP'nin kongresi hala bekleniyor, bu yüzden gerçek hareketlilik henüz başlamamış gibi görünüyor. Şu ana kadar AK Parti'den Esat Altungün ve Mustafa Gökçek aday adaylıklarını açıkladılar, İYİ Parti'den ise Erol Özkan aday adaylığını açıkladı

ÖZEN ÖZDEN'İN KÖŞE YAZISI: KUŞADASI GÜNDEM

 Şaşırtıcı bir şekilde CHP'den henüz aday adayı çıkmadı. Konuştuğum insanların birçoğu, aday adaylarının şu anda açıklamamasının ya yıpratıcı olacağından ya da mevcut yönetimden çekindiklerinden kaynaklandığını söylüyor. Bu seçimlerin son zamanların en rekabetçi seçimlerinden biri olacağı kesin.
Bu seçimi kazanmak isteyenler, Kuşadası'nın sorunlarını gerçekten yakından tanımalı ve bu sorunların çözümünü halka etkili bir şekilde iletmelidir. İlk kez oy kullanacaklar ve son 5 yılda ilçeye göç etmiş binlerce kişiye ulaşılmalı, sorunları dinlenmeli ve hızla çözüm planları üretilmelidir. Kuşadası halkı, verilen vaatlerin yerine getirilmemesinden bıkmış durumda. Bu nedenle önceki seçimde verilen vaatleri gözden geçirmeli ve ne kadarının yerine getirildiğini incelemelisiniz. Ayrıca yeni adayların söylediklerini dikkatle dinleyin ve beş dakika ayırarak hoşunuza gitmeyen herhangi bir konuyu sormaktan çekinmeyin.
CHP'nin Kuşadası'nda uyguladığı bir tarz var: Seçilen belediye başkanını bir daha aday göstermiyor. Sebebini bilen yok gibi görünüyor, ancak gelecekte neler olacağını görmek ilginç olacak. Şu ana kadar Kuşadası'da ismi geçen Murat Saraç, Özer Kayalı, Hayati Atlı ve Ömer Günel gibi isimlerin dahil olmasıyla daha da hareketli günler bizi bekliyor. Zor bir yarış olacak gibi görünüyor, ancak kazananın Kuşadası olmasını umuyoruz. Başkan adayları unutmamalı ki, onlar partilerinin değil, Kuşadası'nın belediye başkanı oluyorlar. Seçildikten sonra diğer parti üyelerini dışlamamalılar.
Yenihaber Kuşadası Gazetesi'nin sosyal medya hesaplarında, başkan adayları ve adalet arayışı gibi programlar bulunuyor. Siyasetçiler istedikleri gibi ulaşabilirler ve Kuşadası'ndaki sorunları paylaşmak ve yardım almak isteyen herkesi 'Adalet Arayışı' programına bekliyoruz.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0