NEDEN GÖZ YUMULUYOR!

Kuşadası'nda şehir merkezi ve sahil bandında artan fütursuz, denetimsiz ve oldukça keyfi imar uygulamaları, kentin doğal güzelliklerini tehdit ederken, bir yandan da ciddi endişelere neden oluyor.

NEDEN GÖZ YUMULUYOR!

Özellikle Kirazlı, Soğucak, Yayla Köy, Caferli mahallelerindeki ormanlık, tarım ve doğal yaşam alanlarının bu talana maruz kalması, yerel yönetimin sorumluluğuyla gündeme geliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteklediği imar uygulamaları, Kirazlı yolundaki orman alanlarını Geriatri Merkezi adı altında ticari ve turistik tesislere açma kararı alırken, bölgedeki doğal yaşam alanları tehlikeye atılıyor. 

Aynı firma tarafından yürütülen Geriatri Merkezi projesi kapsamında, Kirazlı'ya giden yolun sağ tarafındaki Değirmendere'nin üst kısımlarındaki 510 bin metrekarelik yeşil alanın şirket tarafından alındığı belirlendi. Kirazlı sakinleri, bu alanın jeotermal kuyularıyla ilişkili bir proje çerçevesinde parçalar halinde satışa çıkarıldığını iddia ediyor.

Ancak, bu çevre katliamına karşı sessiz kalan Kuşadası Belediyesi ve Belediye Başkanı Ömer Günel, halkın endişelerini duymazdan gelmekle kalıyor. Kuşadası'nın en güzel doğal peyzajının yok olma tehlikesi karşısında, belediyenin ve mevcut belediye başkanının sessizliği dikkatlari üzerine çekiyor, Kuşadası sakinleri geleceğin korunması adına acilen çözüm bekliyor.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0