NE !! 50 DERECE Mİ !!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, haftasonunda beklenen yağışların ardından bu yıl için sıcaklık uyarısında bulundu.

NE !! 50 DERECE Mİ !!

Prof. Dr. Kurnaz, "Dünyanın ne kadar ısındığı fark edilmiyor" diyor ve son 3 yıl içinde La Nina adı verilen bir olgunun dünyanın ısınma sürecini gizlediğini ifade ediyor. La Nina, Pasifik Okyanusu'nun yüzey sularının biraz daha serin olmasına neden olan bir durumdur. Ancak bu olgunun etkisi azalmaya başladığında, sıcaklıklar hızla yükselmeye başlıyor. Kurnaz, 4 Temmuz'da yaşanan olayda dünyanın en sıcak günlerinden birini yaşadığımızı belirtiyor ve sıcaklık rekorunun kırıldığı günlerin devam edeceğini öngörüyor.

Prof. Dr. Kurnaz ayrıca, Temmuz ayının başının henüz en sıcak dönem olmadığını ve sıcaklıkların Ağustos'un başına kadar artmaya devam edeceğini belirtiyor. El Nino etkisinin de artmasıyla birlikte, yaklaşık olarak Ağustos ayının ortasına kadar hemen hemen her gün yeni bir sıcaklık rekoru kırılabileceğini öngörüyor. Bu yıl içinde 10-12 kez daha sıcaklık rekoru yaşanabileceğini tahmin eden Kurnaz, 2023'ün dünya tarihindeki en sıcak yıl olabileceğini ifade ediyor.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0