NAZİLLİ ARTIK İL OLUYOR!

Nazilli’nin seksen altı yıllık hayali gerçek oluyor. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, temmuz ayında il olacaklarını söyledi.

NAZİLLİ ARTIK İL OLUYOR!

Nazilli’nin seksen altı yıllık il olma hayali temmuz ayında gerçekleşiyor.

Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın AK Parti’ye geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Külliye’de kırk beş dakika süren görüşmesinde “İl olma” dileğinin temmuz ayında gerçekleşeceğine ilişkin müjdenin de gündeme geldiği öne sürülmüştü.

BELEDİYE STATÜ ATLADI

Nazilli Belediyesi, il olmak için altyapı hazırlıklarına başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafın C11 statüsünden C12 statüsüne yükseltilen Nazilli Belediyesi, personel kadrosunu genişletip, Su İşleri Müdürlüğü’nü kurdu.

TEMMUZ’DA İL OLUYORUZ

Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da Meclis toplantısında il olma sinyalini verdi. Temmuz ayını işaret eden Özcan, Nazilli’nin il olması durumunda belediyenin zaman kazanacağını belirterek, “Şu anda hazırlığımızı yapıyoruz ancak hemen atamasını yapmayacağız. İl olduğumuzda yasa değiştiğinde su işleri ilçelere geri gönderilecek. Su işi acil işler. Açıkta bırakabileceğimiz bir müdürlük değildi. Ön hazırlığımızı gerçekleştirdik. İnşallah temmuz ayında, yasal değişiklik gerçekleştiğinde, il olduğumuzda hazır bir müdürlüğümüz olmuş olacak. Üzerinden bir meclis beklemeyeceğiz,” dedi.

“DEPREM NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ”

Bazı gelişmelerin 6 Şubat’ta elli bini aşkın vatandaşımızın vefatına neden olan deprem felaketi nedeniyle ertelendiğini hatırlatan Başkan Özcan, “Cumhurbaşkanımız Nazilli’ye geldiğinde gerçekten çok mutlu ayrılmıştı. 6 Şubat’taki deprem nedeniyle birçok konu ertelendi. Bir daha böyle bir afetle karşılaşmazsak inşallah olacak,” ifadelerini kullandı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0