MEHMET AKİF'İN 87. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Millî Mücadele’nin büyük şairi Mehmet Akif Ersoy'u ebedi âleme irtihalinin 87. yıl dönümünde hürmet, rahmet ve minnetle anıyoruz.

MEHMET AKİF'İN 87. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Mehmet Akif, sadece kendi çağının değil, gelecek nesillerin inşasına da katkıda bulunan eserleriyle gerçek bir mütefekkirdir. Onun sözleri etkilidir, çünkü her bir kelimesi yaşamından süzülmüş ve her bir ifadesinin bedeli ödenmiştir. 27 Aralık 1936'da sona eren dünya hayatı, mücadele ve murakabe ile geçmiştir; muzdarip ama daima umutlu, samimi ve ahlaklı bir ömür sürdürmüştür.

İstiklalimizin şiirini yazmak da Mehmet Akif’e nasip olmuş ve İstiklal Marşı, Türk milletinin kükreyen sesi olmuştur.Mehmet Akif, cehalete, taassuba ve haksızlığa karşı duran bir erdem ve hakikat insanıdır ve hiçbir zaman muktedirlerin safına katılmamıştır. Onun yalnız, yoksul ve onurlu hayatını anlamak ve aydınlığından istifade etmek görevimizdir.Bu duygu ve düşüncelerle, vatanına, bayrağına ve inancının sorumluluğuna yakışır bir ömür süren Mehmet Akif Ersoy'u vefatının yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve tazimle anıyoruz.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0