KUŞADASI'NIN MÜZELERİ, İZMİR ALMAN OKULU ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI.

Kuşadası Belediyesi tarafından kültürel turizmi desteklemek için kurulan müzeler, büyük ilgi görüyor. Şehir sakinleri kadar dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistler de ziyaret ediyor. Son olarak, İzmir Deutsche Schule öğrencileri müzeleri ziyaret etti.

KUŞADASI'NIN MÜZELERİ, İZMİR ALMAN OKULU ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI.

Kuşadası Belediyesi, kültürel turizmi geliştirmek amacıyla kente kazandırdığı müzelerle büyük ilgi görüyor. Hem yerel halk hem de şehir dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken müzeler, son olarak İzmir Deutsche Schule öğrencilerini ağırladı.

Tatil için Kuşadası'na gelen İzmir Deutsche Schule 4. sınıf öğrencileri, Yıldırım Caddesi'nde bulunan Kuşadası Belediyesi Fosil ve Mineral Müzesi'ni, Tarihi Kale Kapısının üst katındaki Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikrominyatür Sergi Alanı'nı ve Kervansaray'da yer alan Meral-Orhan Öğül Orhan Porselen Bebek Evi'ni ziyaret etti.

Gezi sırasında öğrenciler, Fosil ve Mineral Müzesi'nde dünyanın çeşitli bölgelerinden zaman dilimlerine ait fosil ve mineral örneklerini inceledi. Ayrıca dünyanın 3 mikro heykeltıraşından biri olan Necati Korkmaz'ın milimetrik boyuttaki eserlerine hayran kaldılar. Porselen Bebek Evi'ndeki antika bebekler de öğrencilerden büyük ilgi gördü. İzmir Deutsche Schule öğrencileri, şehirdeki 2 günlük gezilerinde müzelerle buluşmalarını sağlayan Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür etti.

HABER : ŞEYMANUR DAĞ

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0