KUŞADASIN'DA OTOPARK ÇİLESİ

Kuşadası'nın en büyük sorunlarının başında gelen trafik çilesi. Her geçen gün artmaya devam ediyor. Kış aylarında bile araçlarına park edecek yer bulamayan sürücüler, yaz sezonun yaklaşmasıyla daha da büyük bir sıkıntı içinde olacaklar. Kuşadası'ndaki en büyük iki otopark alanını ihaleyle yap işlet kullana veren Kuşadası Belediyesi, onların yerine otopark alanı açamayınca işler iyice karıştı. Kuşadası merkez de araç kargaşası yaşanıyor.

KUŞADASIN'DA OTOPARK ÇİLESİ
KUŞADASIN'DA OTOPARK ÇİLESİ

Bu durumdan en çok şikayet olanların başında esnaflar geliyor.
Kuşadası merkez de esnaflık yapan Mehmet abi bu durum için 'Bıktık kardeşim. İşyerimizin önüne gelip araçlarını bırakıp gidiyorlar. Bazen saatlerce gelmeyen oluyor. Olan bize oluyor. Geldiğinde söylüyorsun, abi nereye bırakayım yer mi var diyor, adam da haklı. O gidiyor başkası geliyor. Ya akşama kadar kavga edeceksin ya da ya sabır deyip oturacaksın buna acil bir çözüm bulunmalı' diyor.

Diğer bir esnaf ablamız ise 'Kardeşim benim gıda üzerine işletmem var. Gelip araçlarını, motorların önüne bırakıp gidiyorlar. Paket servise gidecez gidemiyoruz. Çarşının göbeğinde rezillik çekiyoruz. Müşteriye ürün geç gidince suçlusu biz oluyoruz. Kuşadası'nda nasıl otopark olmaz.' diyerek isyan etti.

En büyük mağdurların başında motosiklet sürücüleri geliyor. Motosiklet park yerinde konuştuğumuz Oğuzhan bey 'Zaten az olan motosiklet park yerlerine birde otopark olmadığı için yer bulamayan araçlar gelip park ediyor. Mecburen motorcular ya iki sıra yapıyoruz ya da başka yerlere koyuyoruz. Sonra da ceza yemek zorunda kalıyoruz. 
Tabi bir de işyerlerinin önüne duba koyanlar var. Kendilerine ait yermiş gibi araçların park etmesini engelleyip, kendi müşterileri araçlarını park etsin diye devlet yolunu kapatmışlar. Bunlara da belediyenin veya kaymakamlığın müdahale etmesi lazım bir an önce yoksa yaklaşan yaz sezonunda büyük sorunlar olabilir' dedi.
Kuşadası Belediyesi ihaleye verdiği otopark yerlerinin yerine acil bir çözüm bulmazsa bu yaz Kuşadası'nda büyük bir trafik çilesi bizleri bekliyor olacak.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0