KUŞADASI MİLLİ EĞİTİM'DE BÜYÜK ÇATLAK!

Kuşadası'nda eğitim sektöründe büyük sıkıntılar başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı "MEB Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge" kapsamında ödüle hak kazanan personel listesi sonrası sendikalar ayağa kalktı.

KUŞADASI MİLLİ EĞİTİM'DE BÜYÜK ÇATLAK!

Kuşadası'nda 1300 personelin bulunduğu eğitim camiasından sadece bir tek ilçe milli eğitim müdürünün başarılı olduğu açıklanması Eğitim-Sen'in protestosuna neden oldu. Kuşadası'nda her geçen gün eğitim kalitesinin düşmesi ve ilçenin en büyük problemlerinden biri olan okul eksikliği göz önünde bulundurulduğunda, ilçe milli eğitim müdürünün başarılı bulunması eğitim camiasında şaşkınlık yarattı.

Görüşlerini aldığımız öğretmenlerin açıklamalarında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kuşadası'nda başarılı öğretmen olmadığı algısıyla, bunları yöneten kişinin çok başarılı olması bir ikilem oluşturduğunu dile getirdiler. Personelin kötü olmasına rağmen müdürünün çok iyi çalıştığına dair belirsiz bir kriterle seçilmesinin anlaşılamadığını ifade ettiler. Başka bir öğretmen ise, müdürün önce ilçe milli eğitim binasındaki memurlara bakması gerektiğini ve birçoğunun ikinci iş yaparak görevini aksattığını iddia etti. Sosyal medya paylaşımlarıyla kurumu olumsuz etkilediklerini belirterek, bu durumun sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de 922 ilçe içinde Kuşadası'nın kaçıncı sırada olduğu bilgisine sahip değilim, ancak belirttiğiniz gibi başarı puanlarının her gün düştüğü ve ilçenin diğer bölgelere göre geri gittiği bir durumda, ilçe milli eğitim müdürünün başarılı bulunması ödül sisteminde ciddi bir sorun olduğunu göstermektedir.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0