“KUŞADASI HALKI İLE BULUŞUYORUZ”

Kuşadası Siverekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Kürkçü, 9 Ekim Pazar günü yapılacak derneğin açılışı öncesinde Yenihaber Kuşadası Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Başkan Kürkçü, derneğin nasıl kurulduğunu, faaliyetlerini ve dernek ile yapılacak çalışmalar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

“KUŞADASI HALKI İLE BULUŞUYORUZ”

Başkan Kürkçü, derneğin kuruluşuyla ilgili olarak “2020 yılında Kuşadası Siverekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir-Şanlıurfa federasyonu sayın Ferit Mızraklı başkanımızın öncülüğünde, Kuşadası'nda da tüm Kuşadalı hemşehrilerimiz ve Siverekliler ile birlikte hep beraber kurduk. 2 senelik bir derneğiz ama iki senelik olarak bakmıyoruz yaklaşık 30 senelik bir dernek gibi görüyorum” dedi.

“KUŞADASI’NDA HALKLA İÇ İÇEYİM”

Dernekteki üye sayısı ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Kürkçü, “Şu anda yaklaşık 540 üyemiz var. Bunların çoğunluğu Siverekli. Ağrılı, Mardinli olan üyelerimiz de var. Gittikçe büyüyoruz. Hedefimiz yaklaşık 2-3 bin üye. Umarım kısa süre içinde bu hedefe ulaşırız. Bunu için çaba gösteriyoruz. Ben yaklaşık 22-23 senedir Kuşadası’nda halka iç içeyim. Esnaf olduğum için Kuşadası'nda tüm halk da bizi seviyor. Biz de onları seviyoruz. Çalışmalarımız ekip haline oluyor. Bizim yönetimimiz de önemli. Bu yönetim Kuşadası Sivereklilerden oluşan bir yönetimdir. Güçlü bir yönetim. Onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SİYASETE ATILMA NİYETİM YOK”

Başkan Hamza Kürkçü, siyasete atılıp atılmayacağı yönündeki soruya şu cevapları verdi: “STK ve Sivil toplum kuruluşlar ayrı. Şu anda siyasete yakın görmüyorum kendimi. O halkın görüşü. Düşündükleri şeyler bizlere gösterdikleri güzelliklerdir. İlerde bakacağız. Şu anda öyle bir niyetimiz yok. Biraz daha zamanımız var. Önümüzde abilerimiz de var. Her şeyin bir vakti vardır diye düşünüyorum”

“KUŞADASI’NDA KİMSESİZ ÇOCUKLAR KURUMU KURMAK İSTERDİM”

“Kuşadası’nda maddi gücünüz olsa ne gibi çalışmalar yapardınız” sorusuna ise Başkan Kürkçü, “Eğer Kuşadası’nda maddi bir gücümüz olsa kimsesiz çocuklar kurumu, Kuşadası Siverekliler yetimhane gibi kurumlar kurmak isterdim. İnsanlara dokunmak her zaman güzel bir şeydir. Yaşlılarımızın, çocuklarımızın yanında olalım. Yusuf Bey'e de teşekkür ediyorum. Çocuklar Üşümesin kampanyası yapmıştı. Çocuklara yardım etmesek biz hiçiz. Biz herkesi kucaklıyoruz. Herkesi seviyoruz. Kendimizi sevdirdiysek mutluluk duyarız.”

Başkan Kürkçü, dernekle ilgili hangi projelerin yapılacağı sorusuna ise “Biz İzmir-Şanlıurfa Siverekliler federasyonu olarak Ferit Mızraklı başkanımız öncülüğünde çocuklarımıza burslar veriyoruz. 14 tane dernekten oluşuyoruz. Bu dernekler Ege bölgesinin çok yerinde var. İzmir’in çok yerinde var. Biz federasyonumuzu büyülterek Konfederasyona gitmeyi düşünüyoruz. Umarım bunu başarırız. Ferit Başkanıma çalışmaları iiçn çok teşekkür ediyorum” yanıtını verdi.

“GÜNEYDOĞU VE DOĞUYU ES GEÇMEYİN”

Başkan Kürkçü, “Biz 1400 kilometre uzaklıktan ta buralara kadar gelidk. İzmir'e, Kuşadası’na, Didim'e olsun... Ege Bölgesinin çok yerine olsun.. Siverek’in gücünün arkamıza olduğunu hissediyoruz. Biz tüm Sivereklileri açılışımıza davet ediyoruz. Kuşadalı ve Egelileri de Şanlıurfa'yı gidip görmelerini istiyorum. Doğu'nun her yerini görün. Doğuyu es geçmeyin” şeklinde konuştu.

“DERNEĞİMİZ TÜM HALKIMIZA AÇIKTIR”

9 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek açılışla ilgili Kuşadası halkına seslenen Başkan Kürkçü, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bir hemşehri derneğinidir. Her ne kadar Siverekliler derneği olsa da tüm Kuşadalı hemşehrilerimizi derneğimize bekleriz. Amacımız birliğimiz ve beraberliğimizi pekiştirmektedir. Biz derneğimizi bunun için açıyoruz. Açılış sonrasında inşallah güzel projelere imza atacağız. Siverekliler derneği tüm halkımıza açıktır. Biz dil, din, ırk göz etmeksizin herkese gel diyoruz sloganıyla işe başlıyoruz. Tüm STK'lar ve siyasiler açılışımıza davetlidir. Basın mensuplarımızı pazar günü acı çiğ köfte yemeye davet ediyoruz. Her ne kadar acı yesek de biz her zaman tatlı konuşacağız. Biz Kuşadası'nı seviyoruz.”

                                                                                                                               ÖZEN ÖZDEN

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0