“KENT KONSEYİ SADECE TABELADAN İBARET DEĞİL”

Söke Kent Konseyi’nin Cumartesi günü yapılması gereken Olağan Genel Kurulu, çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.

“KENT KONSEYİ SADECE TABELADAN İBARET DEĞİL”

 

Kent Konseyi Olağan Mali Genel Kurulu ikinci toplantısı 29 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te Söke Recep Yazıcıoğlu Kültür salonunda yapılacak.

Söke Kent Konseyi Başkanı Saliha Ondört, Kent Konseyi Genel Kurulunun çoğunluk sağlanamadığı için 29 Ocak Cumartesi gününe ertelendiğini belirterek, Kent Konseyi’nde kurumlar adına görevlendirilen kişilerin sorumluluk alma adına görevlerini yerine getirmelerini istedi.

Kent Konseyi üyelerinin sorumluluklarını yerine getirmelerinin zorunluluk olduğunu söyleyen Söke Kent Konseyi Başkanı Saliha Ondört “Artık bir şeyler yapmayı birilerinden beklemek yerine bizim sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor ve zorundayız” dedi.

Kent Konseyi’nin çok iyi bilinmediğini dile getiren Saliha Ondört, “Kent Konseyi sadece isim olarak biliniyor. Kent Konseyi sadece bir gruba ait bir yermiş gibi görülüyor. Kadınlara ait yermiş veya belediyede bir birim gibi görülüyor. Söke’de durum bu. Belediyenin bir birimi, oluşumu gibi değerlendiriliyor. Aslında Kent Konseyi bunların çok üstünde. Kent Konseyi’nde bütün STK’lar ve kamu kurumlarını bir arada tutabilecek bir oluşum. Kent Konseyi siyasete girmeden şehirde yaşayan insanların şehrin yönetimine ve şehrin daha refah, daha iyi duruma gelmesi, çocuklara daha iyi bir miras bırakmalarına katkı sağlayacak bir yer. Siyasete girmeden şehir için çalışacak bireyler için güzel bir alan” dedi.

Konseyin bünyesinde kadın çocuk, gençlik, engelli, emekli meclislerinin oluşturulduğunu belirten Saliha Ondört “Burada şehirde yaşayan herkes için çalışabileceği bir grup var.  Bu meclisler dışında şehrin ihtiyacına göre yeni çalışma grupları oluşturulabilir. Biz bu konuda halktan öneriler bekliyoruz. Kent Konseyi Şehircilik ve Çevre Bakanlığı yönetmeliği doğrultusunda çalışıyor. Sonuçta resmi işlem yapıp, istekte bulunabiliyor, şehrin hukukunu koruyor. Çok kapsamlı bir çalışma alanı. İnşallah amacına uygun duruma getirebiliriz.

Kent Konseyi sadece tabeladan ibaret değildir. Belli bir kesimin olduğu yer de değildir. Şehirde yaşam bulabilen her kesimin temsil edildiği bir yerdir. Herkes söz söyleyebilir. Aynı yoldan hepimiz geçiyoruz. Bunun için herkes bir şey söyleyip, fikir beyan edebilir. Burası bunların kullanılabileceği bir kapı” dedi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0